Algemene informatie

01 oktober, 12.10 uur

Leerlingen Vechtdal College steken handen uit de mouwen

LEMELE - Een groep van 55 leerlingen uit de derde klas van het Vechtdal College is drie dagen lang op beroepsoriëntatiekamp geweest. In het kader van dit kamp waren ze overdag bij de Imminkhoeve aanwezig om op verschillende afdelingen hun handen uit de mouwen te steken. Dit is al het derde jaar dat deze samenwerking tussen het Vechtdal College en de Imminkhoeve plaatsvindt.

Facilitaire dienst, keuken, technische dienst, de leerlingen hebben bij alle afdelingen verschillende werkzaamheden uitgevoerd. Het terrein van Imminkhoeve is weer vrij van bladeren en onkruid, de ramen zijn weer schoon en er is heerlijk gekookt voor de gasten. In de middag was er volop aandacht voor de ouderen. Er werden spelletjes gespeeld, kniepertjes gebakken en bloemen geschikt. Op vrijdag was er een verwendag georganiseerd, de leerlingen gaven handmassages en de ouderen konden meedoen met de ochtendgymnastiek.

Met name de ouderen hebben onwijs genoten van het jonge leven om hun heen. Een van de ouderen was diep geraakt en kreeg een brok in zijn keel: “Dat ik op mijn bijna 92ste jaar nog leer hoe ik moet bloemschikken, ik ga dit zaterdag meenemen en op het graf van mijn vrouw zetten.”

De Imminkhoeve is erg dankbaar voor al het werk dat de leerlingen hebben verzet. Ron Koopmeiners, directeur van de Imminkhoeve, prees de leerlingen om hun inzet en positieve instelling. De leerlingen, de ouderen en de Imminkhoeve kijken terug op een geslaagd kamp en kijken nu al uit naar volgend jaar.