Algemene informatie

06 juli, 13.07 uur

Leerlingen Ommen geslaagd voor EHBO leer je zo!

OMMEN - Alle leerlingen van groep 8 van basisschool CBS ‘De Kardoen’ en alle leerlingen van groep 7 en 8 van PCB ‘De Triangel’ zijn geslaagd voor de EHBO-cursus van Rode Kruis Ommen Alle leerlingen van beide groepen 8 van CBS ’De Kardoen’ uit Ommen zijn op donderdagmiddag 27 juni voor hun EHBO-cursus ‘EHBO leer je zo!’ geslaagd. Op vrijdagmiddag 5 juli slaagden alle leerlingen van de combinatiegroep 7-8 van basisschool PCB ‘De Triangel’ uit Witharen voor dezelfde EHBO-cursus. De afgelopen drie maanden hebben de leerlingen van beide scholen de EHBO-cursus ‘EHBO leer je zo!’ van Het Rode Kruis Ommen gevolgd.

De leerlingen hebben onder leiding van instructrice mevrouw Marja Ekkel en instructeur de heer Jan Berenst praktijk- en theorielessen gevolgd en verschillende EHBO-vaardigheden geoefend. De leerlingen hebben o.a. geleerd hoe ze verschillende verbanden moeten aanleggen en hoe ze moeten handelen bij een huidwond, een bloeding, een brandwond, letsel aan botten spieren en gewrichten, kleine ongelukken, een verslikking, hoofdletsel en bewusteloosheid. Donderdagmiddag 27 juni en vrijdagmiddag 5 juli was voor de leerlingen de ‘examenmiddag! ’ en mochten ze laten zien dat ze de geoefende EHBO-vaardigheden beheersten.

Alle leerlingen van beide scholen zijn geslaagd voor hun bewijs van deelname aan de EHBO-cursus. Namens Rode Kruis Ommen, van harte gefeliciteerd allemaal! De EHBO-cursus ‘EHBO leer je zo!’ is een EHBO-cursus van Het Nederlandse Rode Kruis voor leerlingen van het basisonderwijs. Rode Kruis Ommen promoot deze EHBO-cursus op de basisscholen binnen de gemeente Ommen. Inmiddels is dit al het vierde jaar dat we de EHBO-cursus aanbieden. Rode Kruis Ommen vindt het belangrijk dat kinderen van het basisonderwijs al kennismaken met EHBO.