Algemene informatie

16 september, 18.09 uur

Kwartaalblad Ni’jluusn van Vrogger.

NIEUWLEUSEN - Het septembernummer van het Kwartaalblad biedt weer veel interessante informatie over de geschiedenis van Nieuwleusen.

Gerrit Jan Huisman, vanaf 1949 werkzaam als jongste bediende bij de gemeente, vertelt over hoe eenvoudig het gemeentebestuur toen nog opereerde. René Fokkert beschrijft in ‘Het erve Westerman en zijn bewoners’ (deel 3) hoe tijdens de bevrijding van onze gemeente het uiterste zuidoostelijke puntje volop werd getroffen door het oorlogsgeweld. In ‘’et kump vanzelf naor bov’n’ vertelt Mina Prins-Praas hoe gebeurtenissen in haar leven haar inspireerden tot het schrijven van gedichten. ‘Union Hout- en bouwmaterialenhandel’ (Deel 1) schetst de geschiedenis van het bedrijf, eerst een broertje van de Rijwielfabriek, later een zelfstandige organisatie.

In ‘Suzan en Gertjan Groen; een muzikaal duo’ wordt duidelijk hoe dit duo uit de Burg. Hoekstrastraat tijdens vakanties in Oostenrijk enthousiast werden over accordeon- en harmonica muziek.‘Een dagje met een Oranje randje’ tenslotte vertelt hoe de Bejaardensoos De Kerkenhoek in 1979 deelnam aan het ouderen defilé voor paleis Soestdijk ter ere van de 70ste verjaardag van koningin Juliana.