Algemene informatie

15 september, 16.09 uur

Kunstexposities brengen sfeer in Ziekenhuis

HARDENBERG - In het Röpcke-Zweers Ziekenhuis, het Viderusgebouw van de PAAZ en Dimence, het Dialysecentrum in Hardenberg zijn tot 22 november nieuwe exposities met werk van verschillende kunstenaars ingericht.

Röpcke-Zweers Ziekenhuis, Viderusgebouw en Dialysecentrum
In het Röpcke-Zweers Ziekenhuis exposeren Hilde de Jong, Annemarie Kamphuis, Tom Lucassen, Herma Kloekhorst, Jan Kremer, in het Viderusgebouw Henny Brink en in het Dialysecentrum Jolande Aalvink.

In de vitrines zijn de beelden van Tom Lucassen te bewonderen. Zijn eerste beelden waren van speksteen. Daarna is hij overgestapt op albast. Albast is niet te hard en niet te zacht, heeft een marmerachtige uitstraling, is transparant en heeft veel kleurschakeringen. Meestal werkt hij abstract.

Zijn beelden ontstaan op twee manieren. Vanuit de vorm van een albastknol werkt hij naar het eindproduct of hij maakt een ontwerp waarbij hij de juiste steen zoekt. 
Hilde de Jong is autodidact en schildert decoratieve en kleurrijke schilderijen met een vrolijke en herkenbare vormentaal. Mens, dier en decoratieve figuren vormen veelal de aanleiding voor haar eigenzinnige composities. Haar werk is terug te vinden in particuliere collecties in binnen- en buitenland. Annemarie Kamphuis exposeert met prachtige acrylschilderijen. Zij is autodidact en probeert vaak verschillende combinaties van technieken en materialen uit voor bijzondere effecten. Inspiratie haalt ze uit vakanties, reizen, foto’s en herinneringen. Haar fantasie krijgt kleur op het doek in zeer uiteenlopende vormen van harten en jurken tot servies, stillevens en portretten.

In brasserie Santé exposeert Herma Kloekhorst. Zij heeft jarenlang les gehad, schilderde eerst veel met acrylverf, maar ze ging later steeds vaker olieverf gebruiken in haar doeken. Ze vindt het mooi als er "beweging" in de schildering zit, vrouwenfiguren schilderen heeft haar voorkeur. Ze gebruikt warme tinten in haar boerderij taferelen en een dansend paar aan zee heeft een levendige uitstraling.

In de gangen richting Santé exposeert Jan Kremer. Hij vindt realistisch schilderen het beste bij zichzelf passen. Popart vindt hij ook mooi om mee te experimenteren. Hij staat ervoor open om zoveel mogelijk te ontdekken en te leren qua techniek. Op internet zoekt hij onderwerpen uit die hem inspireren, zoals landschappen, dieren, bloemen en portretten.
In het Viderusgebouw exposeert Henny Brink. Zij is vijftien jaar geleden begonnen met aquarel schilderen. Toen ze met acrylverf in aanraking kwam, kreeg dat wel haar voorkeur. Ze schildert vooral figuratief en houdt van sprekende kleuren en verschillende technieken. Kleurrijke vrouwenfiguren, bloemen, fietsende mensen en een stadsgezicht van Havanna zijn prachtig uitgebeeld.

In het Dialysecentrum exposeert Jolande Aalvink. Ze heeft geen voorkeur voor stijlen en schildert gewoon wat ze leuk vindt. Dat kunnen grote bloemen zijn, mooie vrouwen, portretten met koolpotlood en ook abstracte werken. Op dit moment schildert ze op katoen of linnen met acrylverf. Het schilderen met olieverf zal een nieuwe uitdaging voor haar worden.

De tentoongestelde werken zijn te bezichtigen tijdens de bezoekuren en openingstijden van de poliklinieken, van 08.00 tot 17.00 uur en van 19.00 tot 20.00 uur . Het is mogelijk om een kunstwerk te kopen. Indien u hiervoor belangstelling heeft, dan kunt u dit melden bij de receptie. Dit geldt voor beide locaties.