Algemene informatie

26 februari, 17.02 uur

Koormuziek van vrouwelijke componisten

VILSTEREN - Op zondag 8 maart 2020 om 15.00 uur zal het Kamerkoor Canteklaer uit Enschedé optreden in de Willibrorduskerk in Vilsteren. Op het programma staan werken van vrouwelijke componisten door de eeuwen heen. Het concert begint om 15.00 uur en de toegangsprijs bedraag 10 euro. Jongeren t/m 18 jaar hebben gratis toegang. 
Door de eeuwen heen hebben heel wat vrouwen muzikale composities geschreven. Dat zij veel harder dan hun mannelijke collega's moesten strijden voor erkenning behoeft geen nadere uitleg. Alle reden om hen op 8 maart, de internationale vrouwendag, een hommage te brengen. In dit concert zullen alleen werken van vrouwelijke componisten ten gehore worden gebracht.
Sommigen namen zijn u wellicht bekend: Hildegard von Bingen, Clara Schumann (de vrouw van ..) en Fanny Mendelssohn (de zus van ..), andere zult u voor het eerst horen. De werken van Von Bingen dateren uit de 12e eeuw, de overige uit de 19e en 20e eeuw en komen uit alle windstreken (Bulgarije, Duitsland, Taiwan, UK en de VS). 
Vrouwen EN mannen worden van harte uitgenodigd dit ongetwijfeld zeer bijzondere concert bij te wonen. Het gemengde Kamerkoor Canteklaer bestaat uit ongeveer 24 geschoolde amateurzangers en zingt muziek uit verschillende stijlperioden. Sinds 2000 staat het onder leiding van de dirigent Iassen Raykov. Nadere bijzonderheden over het koor zijn te vinden op www.canteklaer.nl. Over leven en werken van de dirigent kunt u meer lezen via www.iassenraykov.com.

Dit concert maakt deel uit van de serie Landgoedconcerten Vilsteren (voor nadere informatie: www.landgoedvilsteren.nl). U kunt voorafgaand aan het concert de benen strekken op het landgoed. Wandelroutes zijn te vinden in het landgoedcentrum. Na afloop van het concert is het sfeervolle landgoedcentrum geopend voor een gezellige nazit, bij het altijd knapperende haardvuur. Het landgoedcentrum is gelegen aan de Vilsterse Allee 1d in Vilsteren. 

Laatste concert van dit seizoen: 19 april 2020 in het Landgoedcentrum