Algemene informatie

19 september, 08.09 uur

Kinderboekenweek in Ommen

OMMEN - Woensdagmiddag 1 oktober gaat de Kinderboekenweek in Ommen van start. Het thema dit jaar is ‘Feest’. In het Jongerencentrum Punt zal om 14.30 uur het startschot klinken. Kinderen van de BSO Landstede hebben een openingsact gemaakt, de inhoud is nog een verrassing maar zal zeker feestelijk zijn.

Daarna zijn er tal van feestelijke activiteiten zoals cup cakes versieren en opeten natuurlijk, maskers maken, taartpunten kleuren en een  feestkapsel aan laten meten. En als klap op de vuurpijl is er natuurlijk disco. De hele middag is er een fotograaf aanwezig om alles op de gevoelige plaat vast te leggen, de foto’s zijn later in de Kinderboekenweek op internet te bekijken. De middag eindigt om 16.30 uur.

Digitaal spel Codewoord
Kinderen van groep 5 tot en met 8 van de basisschool die het leuk vinden om op de computer opdrachten uit te voeren, kunnen tijdens de Kinderboekenweek het digitale spel Codewoord spelen op de website van de Bibliotheek Tijdens het spel krijgen de deelnemers boekentips mee die gekoppeld zijn aan de vragen. Een leuke manier om [nieuwe] boeken te leren kennen. Er worden letters verdiend door de vragen juist te beantwoorden. Het spel eindigt met het husselen van de letters zodat het codewoord ontstaat. Onder de goede inzendingen wordt een prijs verloot. Vanaf 1 oktober staat het spel op de website www.bibliotheekommen.nl

Dolfje Weerwolfje in Ommen
Woensdag 8 oktober komt Dolfje Weerwolfje naar boekhandel Bruna in Ommen. Om 13.30 uur is deze bekende boekenfiguur van de schrijver Paul van Loon in de winkel om boeken te signeren. Een unieke kans om de beroemde Dolfje Weerwolfje te ontmoeten.