Algemene informatie

24 december, 14.12 uur

Kerstnachtdiensten op Vechtdal FM

VECHTDAL - De laatste week van het jaar is Vechtdal FM live aanwezig bij evenementen.

Vanavond 24 december worden de twee kerstnachtdiensten vanuit Kulturhus de Spil live uitgezonden op de radio. Dat gebeurt rechtstreeks tussen 18.00 en 23.00 uur. Het programma bestaat uit een muzikaal onthaal, samenzang en natuurlijk ontbreekt het Kerstverhaal niet. Twee Nieuwleusener dominees spelen een rol tijdens ‘Kerstavond in Nieuwleusen’. Het zijn Luite-Harm Kooij en Bart Trouwborst.

De eerste dienst begint om 18.30 uur en wordt voor gegaan door Ds. Kooij die zegt desgevraagd: ‘het is inderdaad prachtig dat we dit jaar in De Spil terecht kunnen om samen Kerst te vieren. Het belooft voor de kinderen een leuke kerstviering te worden. Voor de gelegenheid is er zelfs een kinderkoor en het Kerstverhaal zullen we met elkaar uitbeelden’. En met een knipoog: ‘Maar het is nog wel de vraag of er een ezel De Spil in kan’.

De tweede viering begint om 21.30 uur en is Ds. Trouwborst dominee van dienst. ‘Ja, een thema voor de dienst heb ik al in mijn hoofd. Aan de hand daarvan wil ik vertellen hoe het Kerstevangelie ook in onze tijd belangrijk is, voor alle Nieuwleusenaren’. Over wat ‘Kerstavond in Nieuwleusen’ echt bijzonder maakt zegt hij: ‘dat we dit met de gezamenlijke kerken organiseren en dat tientallen vrijwilligers samen Kerst vieren voor heel veel mensen mogelijk maken. Iedereen is welkom om dit mee te beleven’. Er zijn voor beide diensten nog stoelen vrij.

Donderdag 27 december staat de Top 2000 centraal op Vechtdal FM dat een live uitzending verzorgd vanuit het Top 2000 café in de Spil.. Tussen 19.00 en 22.00 uur laat Erik van den Berg de mooiste en opvallendste nummers de revue passeren. Publiek is van harte welkom in De Spil, de plek waar het die avond allemaal om muziek draait.

Ook vrijdagavond wordt er live radio gemaakt. Dit keer vanuit de studio boven Bos Bedden. Vanaf 20.00 blikken de radiomakers van Vechtdal FM terug op 2018 en kijken vooruit naar 2019.