Algemene informatie

16 december, 14.12 uur

Kerstevent Oudleusen brengt veel mensen op de been

OUDLEUSEN – De Kaerke stiet in’t midden, De Wiekelaar d’r noast. Deze regel uit het volkslied van Oudleusen, was de inspiratiebron voor de organisatie van Kerst rondum de Kaerke, zaterdag in Oudleusen. Het evenement was – voor het tweede jaar op rij – op touw gezet door de Vrienden van Oudleusen.

Van vier uur ‘s middags tot ver na middernacht kreeg het toegestroomde publiek een prachtig en afwisselend programma rond de kerk voorgeschoteld. De gevoelstemperatuur bevond zich een graad of vijf onder het vriespunt, maar dat leek niemand te deren. De sfeer zat er van begin tot eind goed in.

De acteurs van het Dickens Theater zwermden over de kerstmarkt en speelden hun rol met verve. Er waren optredens in de kerk van de Politiekapel Noord-Oost Gelderland, D-vote Zwolle, de Lofstem Oudleusen, Living Water uit Genemuiden en organist Michael Verniers uit Oosterwolde.

De trekker die handmatig over de finishlijn moest worden gezeuld, trok veel bekijks net als de colonne kleurig verlichte vrachtwagens. Niet zo heel raar is een dorp dat in de wijde omgeving bekend staat als chauffeursdorp. De jongeren van de Vechtdal College Bigband Ommen kregen de handen op elkaar en dat gold ook voor Felicia Westerhof, deejay Eric Witteveen en de sympathieke Orlando Uitenwerf, vertolker van het Nederlandse levenslied met een Surinaamse twist en oud-speler van FC Emmen.

De vraag of er volgende weer een Kerst rondum de Kaerke wordt gehouden is niet moeilijk te beantwoorden: ja, die komt er.