Algemene informatie

15 april, 09.04 uur

Jongens van Vilsteren zijn kerels van Giethoorn de baas

Tekst: Willem Lampe

VILSTEREN – Vilsteren is al verzekerd van nacompetitievoetbal. De formatie van Hendri Zwinselman kwam in de tweede periode zo goed voor de dag, dat het voor de concurrentie niet meer te achterhalen is. Oké, alleen door Hoonhorst, maar die trok de eerste periode naar zich toe en mikt hoger, op de titel van 5A.

Zwinselman en zijn selectie trokken naar het door vakantievierende Chinezen en Arabieren geannexeerde waterdorp Giethoorn, om de krachten te meten met de lokale voetbaltrots. Een doorgaans taaie tegenstander, die in ieder geval fysiek z’n mannetje staat.

“Het was inderdaad de jongens tegen de kerels”, meldde Zwinselman na afloop. “Maar de jongens waren duidelijk de baas.” De trainer van Vilsteren duidde op de prille knapen Raymon Bloo, Lars Kampman en Pim Kamphuis. Het trio mag op de brommer, maar van autorijden is geen sprake. Zestien lentes de man jong. Over het surplus aan kilo’s bij de thuisclub zullen we het maar niet hebben, maar de bezoekers uit het Vechtdal waren lichtvoetiger, sneller en behendiger. Justus von Martels opende al vroeg het scoringsbal. Maar het ging te makkelijk. Lichtzinnigheid brak de boys van Zwinselman op, toen Jouk Mol vanuit de eerste de beste contra attack de gelijkmaker achter Stefan Hendriks frommelde. Fedor Hendriks antwoordde gelijk en overschrijdt met zijn zeventiende goal het aantal van vijftien treffers welke hij zijn trainer heeft beloofd. Het mogen er van Zwinselman overigens gerust meer worden. Geen punt. ‘De jonge hengst’ Bloo laat vervolgens zien dat hij ook bij de mannen kan scoren en als de doelman van de thuisclub even later rood krijgt lijkt de partij bij rust al beslist. Toch is het even schrikken als zwaargewicht Milay Ramos Giethoorn na een uurtje ballen weer in de wedstrijd schiet. Als Niels Noordman na een handsbal binnen de beruchte lijnen vanaf elf meter de 2-4 in de touwen schiet is het klaar. Pim Kampman mag in de slotminuut zijn invalbeurt van slingers voorzien (2-5). Saillant detail, ‘oude krijger’ Henri Tuin maakt zijn rentree, nadat hij begin december van het vorige jaar tegen Giethoorn geblesseerd naar de kant moest.