Algemene informatie

24 februari, 10.02 uur

Jan Spijkers in het zonnetje gezet voor 40 jaar dienstverband Vechtdal College Ommen

OMMEN - Jan Spijkers vierde deze week dat hij 40 jaar als administrateur verbonden is aan het Vechtdal College in Ommen. In de kantine van de school werd jubilaris Spijkers (62) in het zonnetje gezet door de directie van de school in tegenwoordigheid van (oud)collega’s en familie. Volgens Vechtdal College-directeur Aart van ’t Veld heeft Spijkers met zijn inzet, zijn kwaliteiten en collegialiteit een belangrijke bijdrage geleverd aan de organisatie van de school, die in de loop der jaren verschillende fusies heeft gekend.
“Op de administratie zat Jan Spijkers in het hart van de school. Hoorde veel, wist alles en zei er af en toe wat van”, aldus Van ’t Veld richting Spijkers. De schooldirecteur blikte terug op de periode dat hij Spijkers op school had meegemaakt. Eerder dit jaar zag de jubilerende schooladministrateur dat het plein op het dakterras van de personeelsruimte van de school naar hem werd genoemd: “Jan Spijkersplein. Minister van Financiën vanaf 1976”, dit als onderstreping voor zijn samenwerking bij de nieuwbouw. “Bij de bouw was je ook weer de stabiele kracht. Altijd aanwezig. Bij de grote beslissingen, maar ook met het oog voor de details”, aldus Van ’t Veld. Voor de jubilaris waren er cadeaus.
Jubilaris Spijkers zei ingenomen te zijn met de waarderende woorden. Ook gaf Spijkers in vogelvlucht een overzicht van de afgelopen veertig jaar, waar hem vooral op viel de verschillende verbouwingen, die uiteindelijk onlangs resulteerde in een geheel vernieuwd schoolgebouw.