Algemene informatie

27 februari, 07.02 uur

Inschrijfavonden voor schoolverlaters

HARDENBERG - Wanneer iemand zich aanmeldt voor een MBO-opleiding vóór 1 april, is de school verplicht om de persoon in kwestie een plaats te bieden. En dat is precies waarom de gemeente Hardenberg met een viertal inschrijfavonden komt.

Avonden die bedoeld zijn om jongeren van 18 jaar en ouder die onlangs gestopt zijn met school maar wél weer zouden willen beginnen, nét dat laatste zetje te geven waardoor ze zich inschrijven. Een avond om hun toekomst een positieve boost te geven!

Tijdens deze avonden kunnen jongeren een beroepskeuzetest doen en krijgen zij hulp bij het vinden van de juiste opleiding. Vervolgens kunnen zij zich dan ter plekke inschrijven voor de opleiding van hun keuze. Daarnaast kunnen ze ondersteuning krijgen bij het opstellen of bijwerken van het CV, bij het zoeken naar een stage- of werkervaringsplek en bij vragen over de studiefinanciering en de OV-studentenkaart. De avonden vinden plaats op de volgende data/locaties, van 19.00 tot 20.00 uur.

Woensdagavond 4 maart: Hardenberg - LOC, ingang Parkweg
Donderdagavond 5 maart: Bergentheim - Veur Mekaar (Bastinghzaal)
Woensdagavond 11 maart: Dedemsvaart - De Baron
Donderdagavond 12 maart: Slagharen - De Praam

Heb je vragen of wil je meer informatie? Bel dan 14 0523 en vraag naar de RMC consulent of mail rechtstreeks naar RMC@hardenberg.nl.