Algemene informatie

08 september, 20.09 uur

IJsclub Stokvisdennen kan op geslaagde PLINQ-Loopfestijn terugkijken.

DALFSEN - Onder voor de deelnemers ideale weersomstandigheden verlopen 32e Loopfestijn is weer een schot in de roos geweest. Ruim 700 deelnemers wisten de weg naar de Trefkoele in Dalfsen te vinden. De dag begon met de Jumbo-Kidsrun, de allerkleinsten van 4 t/m 9 jaar renden de 900 meter met de kleine beentjes zo snel mogelijk af om zo de welverdiende medaille in ontvangst te nemen. Mee doen blijft het motto, maar een Loopfestijn zonder podium kan natuurlijk niet. Bij de meisjes waren Sara Slabbekoorn en Iefke Schoemaker de snelste, bij de stoere mannen waren Lukas Sikkema en Lincoln Martia degene die als eersten de finishlijn over gingen. Wat voorop staat is het plezier die de deelnemers ondergaan.

Burgemeester Erica van Lente maakte haar debuut bij het Loopfestijn, vol overgave schoot zei de lopers op de 2,5 km en de 5 km het parcours op. Nora Assink en Lars Hulleman waren op de 2,5 km de winnaars. Op de 5 km gingen de bloemen naar Michel Veldman. Op een enkele bui na, bleef het weer voor de atleten prima om een mooie prestatie neer te zetten op de 10 km ging daar Aline Kootstra daar het beste mee om en werd winnares en zodoende ook snelste Dalfsenaar, bij de mannen was Brant Aukema de snelste plaatsgenoot. Overall winnaar op deze afstand was Taco Schaaf.

Het slot als altijd is de langste afstand, de halve marathon. Op deze afstand werd het parcours record verbroken door Bart van Nunen in 1.04.49 verpulverde het oude record met bijna 3 minuten, was 1.07.30. Speaker Henk Borgmeijer, altijd goed ingelicht, wist te melden dat dit op 3 na de snelste tijd gelopen dit jaar in Nederland. Een prestatie van formaat op dit snelle parcours..De snelste Dalfsenaren waren eigenlijk als vanouds Lioe Kwee en Ralph Schepers, zij kregen de kussen en bloemen van rondemiss Manon Knol.
Het dit jaar voor het eerst georganiseerde teamloop werd een prooi voor het team Aco van Elderen voor de jongens van organiseerden Stokvisdennen. Die zelfde Stokvisdennen kan terugkijken op een mooie 32e uitgave met mooie prestatie van alle deelnemers, er werden vele persoonlijke records verbroken, dit mede door het prima weer om te lopen.