Algemene informatie

11 september, 11.09 uur

Hoofdprijs Staatsloterij valt voor een vijfde in Stegeren

STEGEREN - Bij de Staatsloterijtrekking van 10 september is de Hoofdprijs van € 1.000.000 miljoen euro netto, voor een vijfde deel gevallen in Stegeren. De abonneespeler uit Stegeren ontvangt met het winnende lot € 200.000 euro netto op zijn of haar bankrekening. Het winnende lotnummer is BM 05734.
De winnaar deelt de 1 miljoen euro met winnaars uit Wellerlooi (Limburg), Amersfoort, Overdinkel (Overijssel) en Marknesse (Flevoland). Zij hadden allemaal een 1/5 lot gekocht. De Staatsloterij Jackpot van 26,3 miljoen euro is gisteravond gevallen op een heel lot uit Best in Noord-Brabant.

Anonimiteit winnaars
Staatsloterij stelt het belang van winnaars voorop en maakt daarom de gegevens van de prijswinnaar niet bekend.

De volgende trekkingen van de Staatsloterij op 1 oktober en 10 oktober
De eerstvolgende Staatsloterij trekking is de 1 Oktober Droomsalaristrekking, dan maak je kans op 30 jaar lang €10.000,- per maand. Op 10 oktober is er weer een 10e van de maand trekking van de Staatsloterij, dan staat de Jackpot 7,5 miljoen euro. De kans dat de Jackpot dan valt is dan 1 op 7.

Over Staatsloterij
Staatsloterij is onderdeel van Nederlandse Loterij. In 2018 heeft Nederlandse Loterij € 775 miljoen euro aan prijzengeld uitgekeerd aan haar spelers (inclusief kansspelbelasting). Jaarlijks wordt een groot deel van de opbrengst van Nederlandse Loterij geïnvesteerd in de Nederlandse sport via het NOC*NSF, in 18 goede doelen op het gebied van gezondheid, beweging en welzijn en in de Nederlandse samenleving via het ministerie van Financiën. In 2018 ging het om een investering van ruim € 161 miljoen.