Algemene informatie

04 mei, 16.05 uur

HHC Hardenberg doet mee aan nieuwe Onder 23-competitie

HARDENBERG - HHC Hardenberg doet met ingang van het komende voetbalseizoen mee met de landelijke O23-competitie. De nieuwe competitieopzet bestaat uit vier klassen. Waarin de clubs terecht komen zal worden bepaald op basis van de hoogte waarop JO19-1 en het eerste elftal uitkomen. HHC Hardenberg hoopt dat het nieuwe Onder 23-team een podium kan zijn voor voetbaltalent uit de regio.

In de competitie zal gespeeld worden in poules van acht teams. Zowel voor als na de winterstop is er een volledige competitie, daarom kun je twee keer in het seizoen promoveren of degraderen uit de klasse waar je in speelt. De eerste twee clubs op de ranglijst promoveren en de laatste twee clubs degraderen. De kampioen van Divisie 1, één van de vier divisies, promoveert één keer per jaar naar de O21 Divisie 4. De wedstrijden zullen op zaterdagen worden gespeeld.

Door de toevoeging van het team heeft HHC Hardenberg de volgende prestatieteams bij de heren: HHC Hardenberg 1, HHC Hardenberg O23, HHC Hardenberg 2 en HHC Hardenberg 3. In de O23-competitie mogen echt alleen spelers onder de 23 jaar deelnemen. Er is, met uitzondering van de keeper die maximaal 25 jaar mag zijn, geen dispensatie mogelijk. De spelers zullen doorstromen vanuit JO19-1 en spelers van het tweede elftal. HHC Hardenberg 2 blijft spelen in de reserve hoofdklasse.

In de O23-competitie geldt dat er maximaal vijf keer per wedstrijd gewisseld mag worden, maar dat gewisselde spelers niet weer in het veld mogen komen. Naast HHC Hardenberg doen bijvoorbeeld ook Excelsior ’31, Kozakken Boys, VV Katwijk en Quick Boys mee.

Technisch manager Gert Heerkes kijkt uit naar de nieuwe competitie. Hij reageert: “Gezien onze wens als HHC Hardenberg met enige regelmaat spelers vanuit de opleiding door te zien stromen naar de 1e selectie, is deze verlenging van de opleiding in een nationale competitie erg belangrijk. Een ideale kans voor spelers in een uitdagende omgeving om je krachten te gaan meten met de andere top amateurclubs en dat in je eigen leeftijdsgroep. We hebben er veel vertrouwen in dat dit rendement gaat opleveren en dat we deel gaan uit maken van een mooie competitie.”

Erwin van Oosten zal HHC Hardenberg O23 gaan trainen, naast zijn functie als coördinator van de middenbouw van onze jeugdopleiding. Hij verlengde recent zijn contract en hij is hoopvol over de nieuwe opzet: “Ik verwacht een competitie waarin teams en spelers meer aan elkaar gewaagd zullen zijn en het tempo hoger komt te liggen. Een ideale situatie waarin spelers zich beter kunnen ontwikkelen om de stap naar HHC Hardenberg 1 te maken. Mijn uitdaging hierin is om spelers het beste uit zichzelf te laten halen, met als einddoel te stap naar het eerste te kunnen maken.”

Voorzitter Bert Beun is enthousiast: “Voor deelname aan deze nieuwe talentencompetitie hopen we doorstroom naar HHC1 met eigen en regionale spelers nog beter te kunnen faciliteren. De aantrekkingskracht van HHC voor deze talenten wordt hiermee groter. Een mooie stap in het verder professionaliseren van onze sectie prestatie onder leiding van Gert Heerkes. En het is een mooie uitdaging voor Erwin van Oosten, met twee keer kans op een kampioenschap per seizoen. We gaan ervoor!”