Algemene informatie

11 december, 14.12 uur

Het NK Jongleren vindt plaats in de Trefkoele+ te Dalfsen van 3 tot 5 januari

DALFSEN - De Europese jongleertop en -subtop zal weer ruim vertegenwoordigd zijn op het Open NK Jongleren, een belangrijk evenement op het gebied van jongleercompetities. Na de succesvolle editie van vorig jaar zal het kampioenschap komende jaar voor de tweede keer in Dalfsen worden georganiseerd. De competities zijn niet alleen wedstrijden tussen de deelnemers, maar ook shows voor een breed publiek. Bezoekers zijn van harte welkom om een dagje langs te komen! Tijdens het NK zullen overdag de technische competities gehouden worden, met op zaterdagavond de act-competitie en Fight Night.

De competities
Dat het Open NK een internationaal karakter heeft, blijkt uit de deelnemers van vorige jaren. Zo kwamen er deelnemers uit Hongarije, Israël, Polen, Engeland, Duitsland, België, Frankrijk en natuurlijk uit heel Nederland. Een jury van professionele jongleurs beoordeelt de deelnemers op hun techniek en creativiteit, en geeft ze uitgebreide feedback om zich verder te ontwikkelen.

Een dag op het festival
In totaal omvat het NK Jongleren 6 competities: Ballen, Kegels, Act, Ringen, Passing en Diabolo. Deze competities vinden plaats in een van de sporthallen van de Trefkoele, waar tussen de competities door ook trucs worden uitgewisseld en wordt geoefend door bezoekers. Iedereen kan langskomen om competities te bekijken en de sfeer te proeven van de jongleerwereld. Het deurtarief is €6,00 voor de gewone dagdelen en €8,00 voor de zaterdagavond. Daarnaast zijn er combinatietickets te koop via de website voor het avondeten en overnachtingen.

De zaterdagavond
Op zaterdagavond wordt de act-competitie gehouden, wat met bekend én aanstormend talent altijd een geweldige show geeft. Naast de officiële titel uitgereikt door de juryleden zal er ook een publiekswinnaar zijn, waarop alle bezoekers kunnen stemmen. De avond wordt afgesloten met de Fight Night waarbij steeds twee jongleurs tegen elkaar moeten strijden met kegels. De truc is dan om je tegenstander uit te schakelen en je eigen kegels in de lucht te houden. Het belooft weer een spektakel te worden!

Beginnersworkshops
Tijdens het NK Jongleren worden er tussen de competities door beginnersworkshops gegeven voor bezoekers. Iedereen kan leren jongleren, dus kom vooral langs! Heb je de smaak te pakken, dan staat er in de hal ook een kraam van Circus-Expert, waar allerlei circus- en jongleerattributen verkocht worden.

Meer informatie
Op www.nkjongleren.nl is meer informatie en het programma vinden. We hopen het Dalfse publiek mee te kunnen nemen in dit evenement en enthousiast te maken voor de circuswereld. Het NK Jongleren wordt ook via een live stream uitgezonden. De link hiervoor is: www.nkjongleren.nl/live.