Algemene informatie

30 januari, 14.01 uur

Havezaten en Kastelen langs Vecht en Regge

OMMEN - Ccoba, de culturele commissie bibliotheek activiteiten, houdt op dinsdag 10 februari vanaf 20.00 uur in de Bibliotheek aan de Chevalleraustraat een avond met geschiedkundige Siem van Eeten, in Ommen vooral bekend vanwege zijn betrokkenheid bij de Stichting Krishnamurti in Ommen, de Alliance Française en als schrijver van verschillende publicaties over de geschiedenis van Ommen.

Aan de hand van fraaie illustraties geeft van Eeten een overzicht van de belangrijkste kastelen en huizen langs de Vecht en Regge waarbij hun beroemde bewoners vooral niet vergeten worden. Zonder Philip Baron van Pallandt was Ommen nooit tot de huidige toeristische plaats uitgegroeid, zonder de familie Van Dedem was er geen Dedemsvaart geweest. Momenteel werkt hij aan een boek over Andries van Pallandt van Eerde ( 1781-1827) en diens belevenissen op het Kapereiland Guernsey.

In de pauze is er gelegenheid om de boeken van Siem van Eeten in te zien en kan een gesigneerd uitgave over Krishnamurti worden aangeschaft .

Kaarten reserveren kan via de website van de Bibliotheek www.bibliotheekommen.nl en zijn ook verkrijgbaar aan de kassa op 10 februari. Deze informatie is ook te vinden op de website www.ccobavanommen.blogspot.com