Algemene informatie

27 mei, 13.05 uur

Hardenberger Sander Bosma wint de landeljke finale Read2Me

Read2Me! Is een voorleeswedstrijd voor leerlingen uit de brugklas van het voortgezet onderwijs. Deze wedstrijd begint met een schoolronde, waarna de schoolwinnaar meedoet aan de lokale ronde, georganiseerd door de bibliotheek.

Sander was in groep 7 en groep 8 al winnaar in de voorleeswedstrijd voor de basisscholen, werd in februari Read2me voorleeskampioen van Hardenberg en na het Overijsels kampioenschap in Apeldoorn is hij nu ook landelijk tot beste voorlezer uitgeroepen!

Sander las voor uit het boek Oorlogswinter van Jan Terlouw. De jury vond hem erg goedvoorlezen. Ontwapenend en het accent en de stemmetjes die hij gebruikte deed hij niet overdreven, maar precies goed! Oorlogsgeheimen is een klassieker en zou dus ook heel afgezaagd kunnen zijn. Verder kreeg Sander als compliment mee dat hij waarschijnlijk ieder boek goed voor zou kunnen lezen en vroegen ze zich af wat er in Hardenberg in de grond zit. In 2015 was Lieke Star de winnaar, ook leerlinge van het Greijdanus. Hoe doen ze dat toch?

De landelijke finale van Read2Me! was in de schouwburg van Amstelveen. De zaal zat bomvol met meegereisde supporters van de provinciale voorleeskampioenen. Met spandoeken werden alle deelnemers aangemoedigd.

Als prijs kreeg Sander ook een bezoek van een schrijver naar keus aan zijn klas. Ook de radiozender Q Music heeft zijn talent ontdekt. Eerst werd hij al uitgeroepen als winnaar van de dag en even later presenteerde hij het filenieuws.

Read2Me! Is een initiatief van Stichting Lezen en wordt mogelijk gemaakt door het programma Kunst van Lezen, samenwerkingsverband van de Stichting Lezen en de Openbare Bibliotheken.
Zie voor meer informatie ook http://www.read2mevoorleeswedstrijd.nl/ De wedstrijd is een succes, want: het plezier in (voor)lezen stopt niet na de basisschool!