Algemene informatie

19 mei, 13.05 uur

Gramsbergen kampioen 3e klasse C

GRAMSBERGEN - SV Gramsbergen heeft zich vanavond in een rechtstreeks duel met SC Lutten verzekerd van het kampioenschap in de zaterdag 3e klasse C. Beide teams stonden na 26 wedstrijden spelen met 56 punten samen aan kop en dus moest er een beslissingswedstrijd om de titel gespeeld worden. Gramsbergen won deze vanavond met 2-0.


Op een volgepakt sportpark De Boshoek in Hardenberg, het terrein van HHC, troffen Gramsbergen en Lutten elkaar in dé ontknoping van het seizoen in de zaterdag 3e klasse C: de beslissingswedstrijd tussen beide koplopers om de titel.

Lutten was in de beginfase van het duel de betere ploeg al bleven de kansen uit. Na twintig minuten spelen kreeg Gramsbergen bovendien een domper te verwerken toen aanvoerder Bart Wind geblesseerd het veld moest verlaten. Hij werd vervangen door Jorian Wubs.

Na 25 minuten spelen was er echter eindelijk goed nieuws voor Gramsbergen, de groen-witte formatie kwam namelijk op voorsprong. Een indraaiende bal van Roy Seinen werd door Arjan Slotman lichtjes aangeraakt waarna de bal in het doel verdween: 1-0 voor Gramsbergen. Dit bleef het enige wapenfeit voor de rust waardoor Gramsbergen met een voorsprong de rust in ging.

In de tweede helft bleven beide ploegen aan elkaar gewaagd en bleef het lange tijd spannend. Lutten leek een kwartier voor tijd op gelijke hoogte te komen maar de kopbal van David Koopman spatte uiteen op de lat. Iets later was het aan de andere kant wel raak en was de wedstrijd beslist. Het was opnieuw Arjan Slotman die scoorde namens Gramsbergen en zo zijn ploeg naar de 2-0 schoot.

Hiermee was de wedstrijd beslist in het voordeel voor Gramsbergen. Lutten had de kansen wel om tot scoren te komen maar benutte deze niet. Gramsbergen lukte dit wel en sleepte door deze effectiviteit de titel in de wacht. Het was een mooie voetbalavond in Hardenberg waarbij grote getalen toeschouwers zagen hoe Gramsbergen kampioen werd van 3C. Voor Lutten rest nu de nacompetitie om via die weg alsnog promotie naar de 2e klasse af te dwingen.