Algemene informatie

30 augustus, 08.08 uur

Fysio De Carrousel biedt beste zorg

OMMEN - Je kent vast het beeld van de voetballer, hockeyer of tennisser,

die plotseling met een schreeuw van pijn zijn sprint afbreekt en hinkend probeert tot stilstand te komen of valt. Meestal wordt een heftige pijnlijke verkramping van de hamstring gevoeld. Na een paar dagen kan een bloeduitstorting op de achterkant van het bovenbeen ontstaan.

Een hamstringblessure is een beschadiging van het weefsel van een van de achterdijbeenspieren. Hamstringblessures ontstaan meestal als je sprint, explosief start of als je plotseling afremt. Naarmate je ouder wordt, loop je een groter risico op deze klachten, maar ook wanneer je de klachten al eens gehad hebt. Andere oorzaken zijn een onbalans in de krachtsverhouding tussen de hamstrings en de spieren aan de voorzijde van het bovenbeen, onvoldoende lenigheid, onvoldoende warming-up, vermoeidheid en overbelasting. Een goede rompstabiliteit is een voorwaarde voor preventie van hamstringklachten.

Fysiotherapie De Carrousel biedt je de beste zorg bieden door samenwerking van verschillende specialismen. Zo kan de manuele therapeut bijvoorbeeld helpen bij het herstel van de bewegingsbeperking en de rompstabiliteit. De sportfysiotherapeut helpt bij het optimaliseren van de kracht en lenigheid van de hamstrings door middel van oefeningen en adviezen met betrekking tot de juiste trainingsopbouw.