Algemene informatie

23 juni, 19.06 uur

Extra AED op nieuwe locatie in Dalfsen

DALFSEN - Sinds een paar weken hangt er een nieuwe AED aan de gevel bij Seebright Selfstorage aan de Goldkampstraat 41-3 in Dalfsen.

De AED bij Seebright Selfstorage hangt buiten in een verwarmde kast en is altijd bereikbaar. Daarnaast is de AED ook aangemeld op hartslagnu.nl. De AED is door Seebright Vastgoed BV aangeschaft uit eigen budget. Aldred Ubink, eigenaar van de AED vertelt over de aanschaf: “Net als met zoveel dingen ga je er pas over nadenken als het jezelf overkomt. Ik kreeg sinds vorig jaar hartklachten en ben dit jaar met spoed geopereerd. Na deze ervaring viel het me op dat er op het industrieterrein in Dalfsen amper AED’s hangen. Daarom heb ik er 1 aangeschaft waar iedereen gebruik van kan maken”.

Een prachtig initiatief naar aanleiding van een persoonlijk verhaal. Ook op andere locaties in onze gemeente hangen al AED’s op een buitenlocatie in een kast, zodat ze 24/7 toegankelijk zijn. Maar wat houdt het precies in en waarom is het zo belangrijk een AED aan te melden?

HartslagNu is het reanimatie oproepsysteem van Nederland. Elke dag krijgen tientallen mensen in Nederland buiten het ziekenhuis een hartstilstand. De overlevingskans is het grootst als iemand binnen 6 minuten reanimeert en een AED aansluit. Als elke minuut telt, is snelle hulp van levensbelang. Als via 112 een melding van een hartstilstand binnenkomt, roept HartslagNu automatisch aangemelde burgerhulpverleners in de buurt van het slachtoffer op. Zij krijgen een oproep op hun telefoon met de vraag om direct naar het slachtoffer te gaan om te reanimeren of eerst een AED op te halen. Zij reanimeren net zo lang totdat de professionele hulpverlening het overneemt.

Om een zo dekkend mogelijk gebied te hebben, is het belangrijk dat er zoveel mogelijk AED’s aangemeld zijn. Het liefst AED’s die 24/7 beschikbaar zijn door middel van een buitenkast. Wilt u uw particuliere of zakelijke AED aanmelden of wilt u samen met uw buren geld inzamelen om een AED te bekostigen? Dan kan dat via www.hartstichting.nl. En wilt u meer informatie over burgerhulpverleners? Dan verwijzen we je graag naar www.hartslagnu.nl.