Algemene informatie

02 december, 13.12 uur

De aanleg van de snelfietsroute in foto's

Foto's: Wim van Dam

DALFSEN - Vrijdag is door de aannemer Lansink wegenbouw de laatste hand gelegd aan de uitvoering van de snelfietsroute Zwolle-Dalfsen. Vrijdagmiddag is de weg weer opengesteld en zijn de omleidingsborden weggehaald. Dit betekent dat vanaf vrijdag de fietsers en overige weggebruikers weer gebruik kunnen maken van deze route.

Begin september zijn bij de aftrap fietslampjes uitgedeeld aan de scholieren. Vervolgens is binnen de planning in drie maanden tijd hard gewerkt om de veelgebruikte route fietsvriendelijk in te richten. Voor het comfort is de gehele route van 3,2 km voorzien van een nieuwe laag asfalt. Het hobbelen over de klinkers van de Vossersteeg is hiermee verleden tijd. Aan beide zijden van de weg is bermbeton aangebracht. Door de lichte kleur van het beton is in het donker goed te zien waar de berm begint en met het klinkermotief is dit ook voelbaar gemaakt. Dit zorgt ervoor dat de kans op val-ongevallen afneemt. De fietsroute heeft op de kruispunten nu voorrang, waarbij de fietsroute met rood asfalt is geaccentueerd. De fietsopstelplaats is opgeknapt door de oude verzakte klinkers te vervangen.

In het vervolgtraject wordt de route nog verder aangekleed door de route met bewegwijzering, rustpunten en een fietslogo te voorzien. Dit wordt uitgevoerd samen met de gemeente Zwolle, zodat de gehele route van Dalfsen naar Zwolle goed herkenbaar is. Daarnaast wordt onderzocht of de aankleding van de fietsopstelplaats nog verbeterd kan worden.

Op langere termijn wordt binnen het provinciaal project de Vechtdalverbinding het gedeelte langs de Hessenweg opgewaardeerd. Hiermee wordt de noordelijke route voltooid. Zodra het gedeelte bij de stuw Broekhuizen wordt aangepakt, dan is ook de zuidelijke route volledig gereed.