Algemene informatie

31 januari, 09.01 uur

Engelse Navarra String Quartet op Het Laer

OMMEN - Het vermaarde Navarra String Quartet komt dinsdag 10 februari naar de Van Pallandtzaal van het Laer in Ommen. Alhoewel gevestigd in Engeland heeft het Navarra een internationale reputatie als een van de meest dynamische en poëtische strijkkwartetten van onze tijd. Zij gaven concerten op befaamde podia in tal van Europese landen, maar ook in Amerika, Rusland, het Midden-Oosten en Australië.

Het kwartet zal werk spelen van de Engelse componist Frank Bridge, de Letse Pēteris Vasks en de Weense Franz Schubert. Het Navarra wordt gevormd door Magnus Johnston, Simone van der Giessen, Marije Johnston en Brian O’Kane. Zij spelen op prachtige oude instrumenten van onder andere Amati, Panormo en Ruggieri.

Het concert vindt plaats in de Van Pallandtzaal van de havezate Het Laer. De ambiance daar is intiem en uitermate geschikt voor kamermuziek. Het concert strat om 20.00 uur. Losse kaarten zijn 20 euro (jeugdkaarten 5 euro). Info en reservering: Hotel De Zon, 0529-455550. Kaarten zijn ook verkrijgbaar aan de zaal vanaf een half uur voor aanvang van het concert; echter het aantal plaatsen is beperkt en resevering wordt sterk aanbevolen.

Kijk op www.navarra.co.uk voor meer informatie.