Algemene informatie

07 februari, 12.02 uur

Energiefonds Overijssel stimuleert zonnepanelen verhuurmodel van Solease

Zwolle - Het is nu voor 500 particuliere huiseigenaren in Overijssel mogelijk om via zonnepanelenverhuurder Solease zonder investering zonnepanelen te laten installeren op hun eigen dak. Energiefonds Overijssel investeert hiervoor €2.300.000.

Voor een gemiddeld maandelijks huurbedrag van € 50 draagt Solease zorg voor de aanschaf, installatie, monitoring, reparatie en verzekering van de panelen. Een investering vooraf, die wel nodig is bij het kopen van zonnepanelen, valt hiermee dus weg.

Volgens Bas-Jan Blom, directeur van het Energiefonds Overijssel, is dit een mooie stap voorwaarts: ”Het huren van zonnepanelen maakt zonne-energie toegankelijk voor een grotere groep mensen. Dit past bij de doelstelling van het energiefonds.”

Verduurzaming in Overijssel
Met de participatie van Energiefonds Overijssel kan Solease een substantiële impuls geven aan de verduurzaming van Overijsselse woningen. Financieel directeur Roderick van Wisselingh van Solease benadrukt dit: “Door onze samenwerking met het Energiefonds Overijssel kunnen we op termijn een jaarlijkse CO2 reductie realiseren van 3.000 ton wat gelijk staat aan de jaaropname van 150.000 bomen.”

Huurders van zonnepanelen kunnen hun voorschotbedrag voor elektriciteit met de maandhuur van de zonnepanelen verlagen. Zonder investering bouwen huurders hiernaast nog een jaarlijkse koopkorting op van €250 per gemiddeld systeem. Een gemiddeld zonnepanelensysteem bespaart verder zo’n 2.000 kg CO2 per jaar oftewel de jaaropname van zo’n 100 bomen.

Voor meer informatie: www.solease.nl/overijssel