Algemene informatie

22 maart, 11.03 uur

Eerste Street Youth Passion in Nederland is er klaar voor

NIEUWLEUSEN - Nieuwleusen is er klaar voor. Op 28 maart zal op de Grote Markt, tussen 19.00 uur en 20.00 uur, de eerst Street Youth Passion in Nederland plaats gaan vinden.
De Street Youth Passion is niet gebaseerd op de landelijke Passion, maar op de daarvoor al georganiseerde Kruisweg Wandeltochten. Precies 10 jaar geleden vond de eerste Kruisweg Wandeltocht plaats, vanaf de Agnietenberg (tussen Zwolle en Nieuwleusen). De Street Youth Passion start vanaf het Agnietencollege, vernoemd naar de Agnietenberg. De plaats waar de Thomas a Kempis heeft geleefd, en het wereldbekende boek “de Navolging van Christus “ heeft geschreven.
Jongeren van 12 en 13 jaar zullen in deze Passie, en in navolging van Christus, het zware kruis gaan dragen. Met een livestream is hun tocht op een scherm te zien op het Podium op de Grote Markt. Daar wordt ondertussen het passieverhaal verteld, afgewisseld met verschillende optredens. Bijzondere gastzanger is René Janssen die het lied “ Jij bent de duivel in de nacht “ , gaat zingen ! Hij zal begeleid worden door jonge backgroundzangers. Het thema, zwart – wit, wijst op het feit dat mensen kunnen veranderen, van een engel in een duivel, maar ook andersom. Verder wijst het op de strijd tussen goed en kwaad, acceptatie en discriminatie.

De jonge zangeressen Felicia Westerhof en Flora Ndayizigiye zijn topzangeressen die niet zullen misstaan in de Voice. De schoolband van het Agnietencollege en de MEC Muziekschool treden eveneens op, gekoppeld aan de beelden van de kruistocht door Nieuwleusen. Meelopen met de kruistocht kan natuurlijk ook. De tocht vertrekt om 19.00 uur aan de Zwaluwlaan bij het Agnietencollege. 
De Street Youth Passion is een initiatief van het Jeugdwerk van de Hervormde en Gereformeerde Kerk Nieuwleusen en van het Agnietencollege Nieuwleusen. 
(meer info bij : Mink de Vries , Jeugdwerker en docent, 06-28987955