Algemene informatie

07 januari, 18.01 uur

Duikvereniging drijft op de Vecht

OMMEN - Voor het tweede jaar luidden de leden van Duikvereniging Vechtdal uit Ommen en DT4F (Diveteam for friends) uit Nijverdal het nieuwe jaar in door te rivierhoppen op de Vecht. 14 leden dreven zondag met de stroom mee vanaf Arriën tot het centrum van Ommen, ruim 3,4 km. “De temperatuur van het water was 6 graden, maar met een goed pak aan was het niet koud. "We hadden ook een vlot mee met een thermoskan koffie, dus konden we een warme kop koffie drinken terwijl wij richting het centrum dreven”, aldus Hinko Ruis van Duikvereniging Vechtdal. Op de parkeerplaats bij het Tinnenfigurenmuseum werden de leden opgewacht met warme snert en rookworst. In de Klaproos konden werden de natte pakken verwisseld voor droge kleding.

Ricco Koster van DT4F: “De groep die meedeed met deze nieuwjaarsduik is dit jaar groter. De duiksport wordt wint aan populariteit. Het ledental groeit, hopelijk ook dit jaar, zodat we 2020 begroeten met een nog grotere groep die zich mee laat voeren met de stroming van de Vecht.”

Leren duiken, of eens een proefles volgen? Neem dan contact op met Duikcentrum via duikcentrumvechtdal.nl of stuur een mail naar info@duikcentrumvechtdal.nl.