Algemene informatie

21 september, 09.09 uur

Doe mee aan de Nationale Voorleeslunch

HARDENBERG - Op vrijdag 4 oktober wordt door bekende en onbekende Nederlanders voorgelezen aan ouderen in heel Nederland onder de noemer: De Nationale Voorleeslunch. In gemeente Hardenberg nemen dit jaar wederom 10 kernen deel aan dit bijzondere evenement.


Het Nationale Voorleeslunchverhaal wordt dit jaar geschreven door Maarten Spanjer en wordt op heel veel locaties in Nederland op hetzelfde moment voorgelezen aan ouderen. Met de Nationale Voorleeslunch willen de Bibliotheek en de Stuw laten zien dat voorlezen ook voor ouderen een prettige en verbindende activiteit kan zijn. Het voorlezen van een verhaal geeft hen ontspanning en is vaak aanleiding om met elkaar te praten of herinneringen op te halen. Het verhaal van Spanjer, dat speciaal voor de Voorleeslunch wordt geschreven, zal zich afspelen tegen de achtergrond van de wedstrijd tussen Ajax en Benfica in 1969. Een wedstrijd die gespeeld werd in bitterkoude omstandigheden.
Op alle locaties bent u van harte welkom om 11.00 uur, waar een kop koffie voor u klaar staat. Vervolgens wordt het verhaal voorgelezen en wordt er samen geluncht. Wethouders Alwin te Rietstap en Gitta Luiten, meerdere raadsleden en lokaal bekende dorpsgenoten lezen het verhaal van Maarten Spanjer voor.
De voorleeslunch is voor ouderen gratis toegankelijk en vindt plaats op de volgende locaties: ’t Trefpunt in Balkbrug, Veur Mekaar in Bergentheim, De Baron in Dedemsvaart, de Buurtkamer in De Krim, De Binder in Gramsbergen, Bibliotheek in Hardenberg, Dorpshuis in Lutten, De Grendel in Mariënberg, De Horst in Sibculo en in de Praam in Slagharen.
Opgeven kan via info@bibliotheekhardenberg.nl of even bellen naar 0523-270271.