Algemene informatie

18 september, 08.09 uur

De Bibliotheek pakt uit: 1000 bestsellers als e-book direct te leen

OMMEN - Boeken van Anna Enquist, Maarten ’t Hart, Arthur Japin, Paolo Coelho, Joost Zwagerman, Arnon Grunberg , Hella S. Haasse en vele anderen zijn vanaf heden als e-book bij de Bibliotheek te leen. Daarmee komt het aantal beschikbare e-books op een kleine 7000. Bibliotheekleden hebben vrij toegang tot deze collectie die voor het eind van het jaar nog eens met een extra duizend titels wordt uitgebreid. De Bibliotheek is met de e-books 24 uur per dag, zeven dagen per week bereikbaar, op elk moment van de dag kunnen er e-books geleend en gelezen worden.

Hoe gaat het in zijn werk?
Iedereen met een betaalde bibliotheekpas kan een webaccount aanmaken. Na een verificatiemail kan de installatie van de e-books beginnen. Er kan gekozen worden uit drie varianten: laptop en pc [ online], telefoon of tablet [app] of e-reader [download]. Voor elk van de varianten is op www.bibliotheek.nl een introductiefilmpje en een handleiding beschikbaar. Na installatie kan uit de enorme collectie gekozen worden, de e-books komen in een virtuele boekenkast te staan en blijven daar drie weken beschikbaar. Na afloop van de drie weken worden de boeken automatisch verwijderd. Een e-book kan altijd weer opnieuw gelezen worden. Er is plaats voor tien boeken in de virtuele boekenkast. Het lezen van e-books van de Bibliotheek is makkelijk, betrouwbaar, betaalbaar én legaal.  

Vraag naar e-books blijft stijgen
Dat de vraag naar e-books enorm stijgt tonen de cijfers van de VakantieBieb wel aan. Op 31 augustus sloten de bibliotheken deze succesvolle zomeractie af. Acht weken lang kon iedereen genieten van een gevarieerd vakantieleespakket voor het hele gezin. In totaal downloadden 345.000 mensen de app deze zomer. In totaal werden er 1,5 miljoen e-books gedownload, drie keer zo veel als vorig jaar.