Algemene informatie

22 november, 09.11 uur

Dalfsen heeft nieuwe promotiefilm

DALFSEN - De primeur was donderdagavond 20 november tijdens de begroetingsavond voor nieuwe inwoners. Motto van de film: Dalfsen is een prima gemeente om in te wonen, te werken en te recreëren. De film is te bekijken via de website van de gemeente Dalfsen: www.dalfsen.nl.

De film is gemaakt in samenwerking met Xapp – Film, Productie & Fotografie uit Dalfsen. De film wordt gebruikt tijdens informatieavonden en bij ontvangsten van groepen en delegaties in het gemeentehuis. Naast een lange versie van bijna 4 minuten, is ook een kortere versie gemaakt (voor websites en social emedia) van nog geen minuut.

Hoofdthema van de promotiefilm is water. Water als verbindend element tussen de kernen en het buitengebied. Het Overijssels kanaal, de rivier de Vecht en de (voormalige) Dedemsvaart, het zijn van oudsher bepalende elementen in het ontstaan van de dorpen in de gemeente. Waar dit water vroeger van levensbelang was voor onder andere de landbouw en het goederenvervoer (denk aan turf), is het gebruik nu vooral recreatief.

De beelden worden ondersteund met muziek van het gemeentelied van Dalfsen: 'Dalfsen Mijn Liefste': www.dalfsenmijnliefste.nl.