Algemene informatie

18 januari, 17.01 uur

Cursus Mantelzorger in Balans

VECHTDAL - Cursus Mantelzorger in Balans: Om een goede balans te vinden tussen zorg voor jezelf en zorg voor een ander.

Het zorgen voor een ander met psychische problemen is een hele opgave. Zeker in deze tijd! Door de veranderingen in de zorg wordt er verwacht dat naasten meer inspringen. Je bent geen beroepsmatige zorgverlener, maar zorgt, omdat je een persoonlijke band hebt met degene voor wie je zorgt. Hierdoor kun je teveel hooi op je vork nemen, wat kan leiden tot fysieke en psychische klachten. Een goede balans in draaglast en draagkracht is dan van groot belang, zodat je zelf niet overbelast raakt.

Om de mantelzorgers met stress- en spanningsklachten te ondersteunen organiseert team ggz-preventie de cursus in Hardenberg.

In vier bijeenkomsten komt men samen met een kleine groep en is er ruimte om ervaringen te delen met gelijkgestemden en een moment voor jezelf om tot rust te komen door middel van eenvoudige ontspanningsoefeningen. Tevens krijg je handvatten aangereikt met als doel te voorkomen dat je zelf overbelast raakt en je meer grip op je situatie krijgt. Het onder andere over draagkracht en -last, anders leren denken, grenzen aangeven en sociale steun.

Voor wie is deze (kosteloze) cursus: Mantelzorgers van mensen met psychische problemen zoals depressie, autisme, maar ook dementie en niet-aangeboren-hersenletsel. Er zijn geen kosten verbonden aan deze cursus.

Waar? Hardenberg. Exacte locatie volgt nog.
Je kunt kiezen uit vier bijeenkomsten in het bos (wandelen), start 4 maart van 14.30 tot 15.45 of vier keer een bijeenkomst live op locatie, start 18 maart van 19.30 tot 20.45. Tussentijds is er een mogelijkheid tot telefonisch contact voor vragen over de handvatten die je krijgt aangereikt en thuis gaat oefenen.

Meer weten? Neem contact op met Impluz preventie.
Tel: 0570-604900 en Mail: info@impluz.n