Algemene informatie

03 november, 10.11 uur

Concert Vocaal Ensemble A Capelli in Vilsteren

VILSTEREN - Op zondag 13 november is een jong en ambitieus koor uit Groningen te horen in de Willibrorduskerk van Vilsteren. Vocaal Ensemble A Capelli onder leiding van David van Roijen geeft een concert met enkele juweeltjes uit de Engelse koormuziek. Het concert begint om 15.00 uur en de entree is €10,-. Jongeren tot en met 18 jaar hebben gratis toegang.

De titel van het programma is “The Torment of Man”. Het is een mix van Engelse koormuziek uit verschillende stijlperiodes, van renaissance tot de 21ste eeuw.

A Capelli voert werken uit van Tomkins, Purcell, Boyce, Goodall, Bridcut en Britten. In deze muziek staat de mens centraal die zoekt naar betekenis van verdriet en wreedheden die hij in het leven tegenkomt. Niet alleen de zoektocht naar de betekenis van oorlog, hongersnood en epidemieën in de 17e eeuw wordt bezongen, maar er wordt ook een brug gemaakt naar het heden. Met het koorwerk van Jonathan Bridcut worden de slachtoffers van de aanslagen in London in 2005 herdacht. Peter van der Zwaag (organist), Nynke de Haan (sopraan) en Hanneke Tichelaar (mezzosopraan) werken mee aan dit bijzondere concert.
Vocaal ensemble A Capelli is een jong koor uit Groningen dat is 2005 is opgericht door David van Roijen. Het koor zingt zowel oudere als moderne koormuziek en streeft een hoge kwaliteit na. A Capelli treedt meerdere keren per jaar op en doet regelmatig mee aan festivals en concoursen en weet ook prijzen in de wacht te slepen. Voor meer informatie over dirigent en koor zie www.acapelli.nl

Dit concert maakt deel uit van de serie landgoedconcerten Vilsteren (www.landgoedvilsteren.nl). Voorafgaand aan het concert kunt u een prachtige herfstwandeling maken over het landgoed. Wandelroutes zijn te vinden bij de toegang van het landgoedcentrum, Vilsterse Allee 1d te Vilsteren.
Na afloop van het concert is het landgoedcentrum geopend voor een gezellige nazit met drankje bij het knapperende haardvuur.

Volgende landgoedconcert: zondag 11 december, 15.00 uur: Vocaal Ensemble Sequens m.m.v. Kees Steketee