Algemene informatie

02 september, 13.09 uur

Concert van René Karst en Carola Smit

HARDENBERG - Samen met Carola Smit zingt René Karst Hollandse hits en daarbij laten ze zien hoe leuk het is om met taal bezig te zijn.

De Drentse volkszanger René Karst en voormalig BZN-zangeres Carola Smit brengen vrijdagavond 13 september een feestelijke avond in Theater de Voorveghter met Nederlandstalige toppers. Vaak zijn de liedjes uit volle borst mee te zingen en altijd zijn ze heerlijk om naar te luisteren. Geniet tijdens dit concert van de muziek, de teksten en inspirerende verhalen over taal, lezen en schrijven. Ontdek ook hoe je geholpen kunt worden bij het nog beter kunnen lezen en schrijven. René Karst en Carola Smit wijzen je hierin de weg.

René Karst is bekend van zijn grote hits zoals "Soms zit het tegen, soms zit het mee" en “Supergavetijd”. Carola Smit en haar muzikant Dick Plat kennen we nog van de tientallen jaren dat ze hit na hit scoorden met BZN. In dit bijzondere concert laten René en Carola zich van een andere kant zien. Ze brengen de mooiste, meest bijzondere Nederlandstalige liedjes en zingen daarbij de sterren van de hemel. René begeleidt zichzelf zingend op gitaar, Dick Plat speelt accordeon, gitaar en piano, en Carola brengt je met haar prachtige stem in vervoering.

Het concert wordt mogelijk gemaakt door de Provincie Overijssel, in samenwerking met de werkgroep “Hardenberg taalt naar laaggeletterden”. Het concert begint om 20.00 uur. Kaarten (à 1 euro p.p.) zijn verkrijgbaar bij de Voorveghter en bij Bibliotheek Hardenberg.