Algemene informatie

20 oktober, 22.10 uur

Concert Jong Talent in het Landgoed Vilsteren

VILSTEREN - Her tweede concert staat gepland voor 8 november om 15.00 uur. Ditmaal zal het Atthis duo optreden: Mariavi Molina bespeelt de piano en Wisse de Rijk de cello.

De roots van Mariavi Molina (1994) liggen in Spanje, waar zij het grootste deel van haar leven heeft doorgebracht en waar haar muzikale carrière is begonnen. Zij studeerde onder andere aan het Conservatorium in Málaga en won de XI Málaga Musical Foundation Award, een beurs die haar in staat stelde om naar ons land te gaan en haar Master te doen bij Frank van Laar aan het ArtEZ conservatorium in Zwolle. Mariavi combineert haar pianospel soms met door haar zelf gemaakte foto’s of video ‘s met informatie over de componisten en/of werken die zij uitvoert. Twee van haar “multidisciplinaire” projecten zijn in  kasteel het Nijenhuis in Heino in première gegaan (resp. 2018 en 2019).

Wisse de Rijk (1992) werd al op zijn 7e aangetrokken door het diepe innemende geluid van de cello. Hij kreeg zijn eerste lessen van Roeland Robert en Rivke van der Staak. In 2020 behaalde hij zijn Bachelor klassieke muziek in Zwolle bij Jeroen Reuling en Karlien Bartels en ook hij bereidt zich voor op zijn Master. Daarnaast volgt hij verschillende masterclasses en cursussen, treedt regelmatig op en is actief als docent cello.

Op het programma van deze middag staan werken van Anton Arensky, Anton Rubenstein en Johannes Brahms.

Dit concert maakt deel uit van de serie Landgoedconcerten Vilsteren. Jonge talentvolle musici krijgen een podium aangeboden in het gezellige en intieme Landgoedcentrum, gelegen aan de Vilsterse Allee 1d. Wij moeten ons natuurlijk houden aan de regels die ons van hogerhand zijn opgelegd. Die houden onder meer in dat er niet meer dan 30 bezoekers mogen worden toegelaten (volwassenen en kinderen). De organisatie gaat als volgt te werk: men moet tevoren reserveren via het e-mailadres landgoedconcertenvilsteren@gmail.com, bij voorkeur voor 1 november. Wie meer kaarten wil bestellen, vermeldt of het personen uit één huishouden betreft (dit in verband met de toedeling van de zitplaatsen) en daarnaast de naam en het telefoonnummer. Men krijgt tijdig bericht, zodra er duidelijkheid is over het aantal aanmeldingen.

De organisatoren verzoeken contant en met gepast geld te betalen bij de ingang. Dan is er nog de kwestie rond de mondkapjes, van overheidswege is er nog geen algehele plicht afgekondigd, maar er wordt dringend gevraagd deze te dragen bij binnenkomst en bij vertrek. Van een nazit kan in deze Corona-tijd helaas geen sprake zijn. Aangeraden wordt op de dag van het concert nog even via de website van het landgoed www.landgoedvilsteren.nl na te gaan hoe de meest recente stand van zaken is. 

Het concert begint om 15.00 uur en de toegangsprijs bedraagt  €12. Voor jongeren tot en met 18 is het concert gratis.
Volgend landgoedconcert: 21 januari 2021