Algemene informatie

30 november, 07.11 uur

Clinic Bewust hardlopen

OMMEN - ACO van Elderen start 13 januari 2017 opnieuw met een clinic ‘Bewust hardlopen’. De clinic bleek het afgelopen jaar een succes, reden voor de atletiekclub om op herhaling te gaan. Bewust hardlopen is gericht op ontspannen lopen met minder belasting. In de clinic wordt in 8 lessen gewerkt aan het individueel optimaliseren van de loophouding en beweging. Houdingsoefeningen worden vertaald naar loopbeweging, wat de individuele loopstijl ten goede komt.


Videoanalyse
Er wordt verschillende malen gebruik gemaakt van videoanalyse, waarbij de aandachtspunten en vorderingen duidelijk geïllustreerd worden. Naast de looptechnische aspecten komen de rol van mentale focus, het belang van herstel, ademhaling, oefeningen ter bevorderingen van de rompstabiliteit en schoenkeuze aanbod. De clinic is bedoeld voor zowel de beginnende als de ervaren loper en is voor iedereen toegankelijk.


Sportpark
De cursus zal worden gegeven op de atletiekbaan van ACO van Elderen, gelegen op sportpark Westbroek aan de Sportlaan in Ommen. De cursus start op 13 januari 2017 en is van 19.30 tot 21.00 uur.
Voor informatie kan contact worden opgenomen met Henk Weteringe via e-mail ( henk.weteringe@outlook.com), telefoon (06-40536089) of de ACO-website (www.acovanelderen.nl).