Algemene informatie

04 april, 11.04 uur

Brug Broekdijkje

OMMEN - In week 15 wordt gestart door NONAK BV uit Ommen met het verwijderen van de bestaande brug Broekdijkje in de wijk Dante Zuid. In diezelfde week wordt gestart met het aanbrengen van de nieuwe brug.
De werkzaamheden zijn naar verwachting (onder voorbehoud van ontwikkelingen corona virus) gereed op 1 mei. In oktober is NONAK bv (onderdeel van de Dunnewind Groep) uit Ommen benaderd door de gemeente Ommen om samen met de gemeente en de buurt een brug te ontwerpen. Wethouder Leo Bongers heeft aangegeven veel waarde te hechten aan het betrekken van inwoners door middel van burgerparticipatie. Vanuit de de buurt is een klankbord groep opgericht die tijdens het proces actief heeft meegedacht en hun wensen kon inbrengen. De gemeente en Nonak hebben samen met deze klankbord groep een ontwerp opgesteld die voldoet aan de wensen van de buurt en het beschikbare budget.
Eind vorig jaar is de vergunning aanvraag gedaan en in februari verleend. De brug wordt in delen geprefabriceerd aangeleverd zodat er zo min mogelijk overlast voor de omgeving plaats vind. Gert Schutte NONAK BV