Algemene informatie

16 december, 20.12 uur

Boodschappen Bus wordt Uit Bus

VECHTDAL - De Stichting Boodschappen Bus Vechtdal heeft haar naam gewijzigd in Stichting Uit Bus Vechtdal. Belangrijkste reden om dit te doen was het feit dat zelden boodschappen werden gedaan maar alleen leuke ritten werden gemaakt voor de ouderen uit de gemeentes Ommen, Hardenberg en Dalfsen.

De Boodschappen Bus is een initiatief van het Nationaal Ouderen Fonds met als doel ouderen op te halen van huis, een boodschapje te doen en ze daarna weer netjes thuis af te leveren.  Er bleek weinig belangstelling voor deze dienstverlening te bestaan.  Wat wel succesvol bleek te zijn was met de ouderen op stap te gaan.  De Boodschappenbus kreeg hierdoor de nieuwe naam: BoodschappenPlusbus.
Zo is de BoodschappenPlusbus 10 jaar geleden ook in Ommen begonnen. Ook hier vielen de uitstapjes erg in de smaak. We maken gemiddeld per jaar een kleine 200 ritten en leggen ca. 40.000 km af. Wij richten ons bij het plannen van onze uitstapjes primair op de drie noordelijke provincies, Overijssel en Gelderland. Maar ook ritten naar Zandvoort, Rotterdam en musicals zitten in ons programma. De uitstapjes kunnen rondritten zijn, maar ook rondvaarten. Verder bezoeken we regelmatig musea en gaan we uit eten met onze ouderen in betaalbare restaurants.
Het team bestaat uit  vrijwilligers: 11 chauffeurs waaronder drie bestuursleden, twee telefonistes en een webmaster.

Er wordt gereden in een prachtige bus met gemakkelijke instap en airco. Er kunnen acht personen mee. Dat de bus in een behoefte voorziet mag blijken uit de gemiddelde bezetting van 7,2 personen, hetgeen erg hoog genoemd mag worden. De ouderen worden van huis opgehaald en worden na de rit weer netjes thuis afgeleverd. Iedere twee maanden komt er een krantje uit met daarin de uitstapjes. Dit krantje wordt gratis toegestuurd.
Er zijn verder geen lidmaatschapskosten.

Nadere informatie is te vinden op de website: www.bbvechtdal.nl.