Algemene informatie

24 september, 09.09 uur

Boodschappen bus Vechtdal heeft al 2.000 deelnemers vervoerd.

OMMEN - Het gaat goed met de Boodschappen Bus Vechtdal.

Sinds de herstart in september 2013 heeft zich een aantal nieuwe ontwikkelingen voorgedaan. De belangrijkste was wel de in dienst neming van de nieuwe bus op 20 augustus jongstleden, die de acht jaar oude bus heeft vervangen. Zowel ouderen als chauffeurs zijn enthousiast over de bus.

Vanaf de herstart zijn een kleine 300 ritten gereden en hebben niet minder dan 2.000 ouderen kunnen profiteren van een leuk dagje uit. Zij worden immers van huis opgehaald en ook weer thuis gebracht. Uitstapjes kunnen zijn een rondrit, een rondvaart, een museumbezoek maar ook rijdt de Boodschappen Bus Vechtdal naar IKEA, tuincentra en kledingwinkels. En niet te vergeten: als er lokale festiviteiten zijn zoals Stoppelhaene en Ommer Bissingh of een (Duitse) kerstmarkt dan rijdt de bus hier ook naar toe.

Door een recente donatie van het Oranjefonds kunnen de kosten van de ritten met maar liefst 15% worden verlaagd en dat nu is juist een van de doelstellingen van het bestuur. Daarnaast streeft het bestuur er naar het aantal deelnemers dat nu ca 450 is, te verdubbelen.

Inschrijfgeld kent de Boodschappen Bus Vechtdal niet en de twee maandelijkse programmaboekjes worden gratis toegezonden. Verdere informatie kan worden ingewonnen bij de secretaris Bert Vosjan, telefoon 06-17075952 op dinsdagochtend of op de site www.bbvechtdal.nl.Hans Werlich,

vz Stichting Boodschappen Bus Vechtdal.