Algemene informatie

11 februari, 08.02 uur

‘Blitzkrieg’ van OVC ’21 is Witteveense Boys ’87 te machtig

Tekst: Willem Lampe

OMMEN – OVC ’21 opende het seizoen 2018-2019 uit, tegen Witteveense Boys ’87. De degradant van een jaargang eerder bleef op de kunstmat in het Drentse zanddorp steken op 1-1. De ploeg uit Ommen had in Freek Goeree een nieuwe bevelhebber en was na een korte voorbereiding nog zoekende. Na een aarzelende start, waar onnodig veel punten werden gemorst, kreeg OVC ’21 steeds meer kleur. De hand van Goeree werd zichtbaar en het elftalgeraamte duidelijker en duidelijker. In de laatste zeven competitiewedstrijden werd niet verloren en op basis van de ranglijst mochten in ademnood verkerende boys uit Witteveen geen eind maken aan die fraaie serie.

En ja, de mooie reeks kreeg een passend vervolg. Dankzij de ‘Blitzkrieg’ die de thuisclubsuccesvol uitvoerde. Nog geen drie minuten op de klok en doelman Jarie Hooijer had tot zijn grote ongenoegen de bal al twee keer uit het net geplukt. Minuut een: Damon Nouri stuurt met een splijtende pass Stein Leuninge weg, die alleen voor Hooijer beheerst binnen schuift.

Minuut drie: de boys uit Witteveen komen niet aan uitverdedigen toe, want alweer is Leuninge de totale Drentse afweer inclusief Hooijer te vlug af. Langs de kant gaat trainer Huizing uit z’n dak. “Jongens wat zijn we aan het doen?” Bij de thuissupporters waaieren de gedachten naar Hoogersmilde, dat twee jaargangen terug met 10-0 met het schaamrood op de kaken huiswaarts werd gestuurd. Gallery-play! Maar dan. De wekker gaat af bij de bezoekers uit Witteveen. De klok verspringt naar vijf en Witteveense Boys ’87 zet de eerste tegenaanval om in klinkende munt. Julian Bos zorgt voor aansluiting. OVC ’21 is even van slag en komt even later met de schrik vrij als Nadozny wel uitkomt, niet uitkomt, terugloopt, uit positie is, maar het leer verdwijnt tot opluchting van het thuislegioen in de ballenvanger. Dan herpakt de thuisploeg zich.

De ene na de andere aanval golft op het doel van Hooijer, die even zoveel keer erger weet te voorkomen. De marge is krap, het verschil in kwaliteit groot. De 3-1 kan simpelweg niet uitblijven en valt een minuutje of tien na de thee. Tyron Schokker geeft de Derbystar in de loop mee aan Razmik Mayilyan en deze tilt het speeltuig over de kansloze Hooijer. Het is eenrichtingverkeer, maar de jongens in het blauw laten het elektronische scorebord niet meer verspringen. De ijverige millenium-kid Leon Mulder gaat voor de pechprijs, als zijn inzet via de paal het speelveld weer in stuitert. Ach, het was ‘m zo gegund, Nou ja, 3-1 strik er omheen en op naar Titan.