Algemene informatie

13 augustus, 11.08 uur

Bissingh woensdag 14-8: Kunstdag en Palingrokerij

Via ommerbissingh.nl

OMMEN - Natuurlijk vindt iedereen zijn eigen dag het meest bijzonder en belangrijk, maar de kunstdag is toch net wel iets meer speciaal. Kunst kan namelijk inspireren, energie geven en tot nieuwe ideeën leiden. Het zien van een toneelstuk, het luisteren naar een band of het schrijven van een gedicht zou meer energie moeten geven dan een avondje Netflixen. Dat is dan ook precies wat we jullie deze dag kunnen bieden, hopelijk gaan jullie dan ook weer vol energie naar huis!

Wie zijn wij dat we denken dat we jullie dit kunnen bieden? Nou, we komen allemaal uit een kunstzinnige en creatieve hoek en dat drijft ons dan ook om een mooie dag neer te kunnen zetten. Aimée Magsino heeft decor- en standbouw gestudeerd aan het Cibap, tekent, schildert, speelt piano én zingt daarbij ook nog eens. Renate Moespot is theatermaker en afgestudeerd aan ArtEZ. Ze is aangesloten bij meerdere productiehuizen en is daarnaast in beheer van haar eigen Smoespot Theater. Larissa Nijzink heeft Kunstgeschiedenis gestudeerd, daarna haar lesbevoegdheid gehaald en leert het belang van kunst en cultuur aan de nieuwe generatie.

We willen natuurlijk nog niet alles helemaal verklappen, maar onder de sluier bevindt zich in ieder geval de jaarlijks terugkerende kunstmarkt met Ommer kunstenaars. Bekend talent en nieuwe gezichten exposeren hun werken uit verschillende disciplines. Daarnaast willen we graag laten zien dat beeldend werk niet het enige is dat onder kunst en cultuur valt. Avondje concert gepland of bioscoopje gepakt? Je hebt jezelf net in kunst ondergedompeld! Creatieve uitingen vallen eigenlijk allemaal onder dit kopje. Daarom hebben we voor jullie in de aanbieding: diverse theatervoorstellingen voor jong en oud, een muzikaal optreden door een band die hun stijl omschrijft als een mengelmoes van jazz, gipsy, pop en flamenco, een dichtmiddag onder begeleiding van de enige echte stadsdichter en als laatste verschillende dans(stijl) optredens van een studio uit Ommen. Klinkt enerverend, zien we je daar?