Algemene informatie

28 mei, 06.05 uur

Bijzonder concert Sjompiesingers en Ancora in Gramsbergen

GRAMSBERGEN - De bijna zestig zangers en muzikanten van shantykoor de Sjompiesingers uit Gramsbergen maken zich op voor een bijzonder concert. Ze treden zaterdag 1 juni (20.30 uur) op met de befaamde Nederlandstalige muziekgroep Ancora in Het Bostheater in Gramsbergen.

Het in augustus 1998 opgerichte koor zingt naast shantyliederen ook Hollandse - Duitse - Engelse en Ierse liedjes. Een selectie daarvan is te horen tijdens het optreden in Het Bostheater. Stichting ProGram, dat het prachtig tussen de varens en bomen liggende openluchttheater exploiteert, heeft voor deze avond ook muziekgroep Ancora naar Gramsbergen weten te halen. Ancora wordt gevormd door de zangers Patrick Jongschaap, Harm Wolters en Patrick van Bree. Ze zingen een unieke mix van shantymuziek, Irish folk en een flinke dosis pop. Voormalig BZN-frontman Jan Keizer en diens zoon Louis zijn de schrijvers van het merendeel van de teksten, die worden gezongen op bekende melodieën zoals Calypso van John Denver. Ancora bracht begin dit jaar de vierde cd mét dvd uit onder de titel Wind in de Zeilen.

Ancora en de Sjompiesingers treden op 1 juni iedere afzonderlijk op en zingen een viertal liederen samen. Kaarten voor deze voorstelling kosten in de voorverkoop 8 euro, en – mits nog beschikbaar – op de avond zelf aan de kassa 10 euro. Bestellen kan door een email te sturen naar stichtingprogram@gmail.com