Algemene informatie

22 juli, 14.07 uur

Bijen- en Heidewandeling in het Reestdal

AVEREEST - Vanuit Bezoekerscentrum De Wheem organiseert Landschap Overijssel zondagmiddag 9 augustus een Bijen- en Heidewandeling onder leiding van een gids. Ga je ook mee?

Een wandeling waar insecten centraal staan. Insecten zijn nodig voor het bestuiven van onze bloemen om voldoende vruchten en granen te kunnen vormen. Ze verdienen onze aandacht! En dus organiseert Landschap Overijssel een speciale bijen- en heidewandeling in het Reestdal. Samen met de gids ga je op stap. Onderweg vertellen zij alles over de bijen en de bloeiende heide. Maar bijvoorbeeld ook over de droogte die er nu is en het effect daarvan op insecten. Een leuke en interessante excursie voor het hele gezin. Vooraf aanmelden is nodig omdat we de groepsgrootte willen beperken. Meld je aan via de website. Donateurs wandelen gratis mee. www.landschapoverijssel.nl .

Ben je nog geen donateur?
Donateur worden is een prachtige manier om het werk van Landschap Overijssel te steunen. En het is belangrijk, want hoe meer mensen betrokken zijn bij ons prachtige Overijsselse landschap, hoe beter wij het kunnen beschermen. Donateur worden kan al vanaf €20,- per jaar. Voor meer informatie https://www.landschapoverijssel.nl/financiele-steun/word-donateur

Rekening houden met Corona
Ook tijdens onze wandelingen houden we rekening met het coronavirus. We houden 1,5 meter afstand van elkaar. Per wandeling kan er daarom een beperkt aantal mensen mee. Wil je mee, dan meld je je vooraf online aan. Zonder aanmelding kun je niet mee. Hoest je, ben je verkouden of heb jij of een gezinslid koorts, blijf dan thuis.

Welkom bij De Wheem; expositie Roelof Mulder
Combineer je deelname aan deze wandeling met een bezoek aan bezoekerscentrum De Wheem in et prachtige Reestdal. De Wheem is elke zondag geopend vanaf 12.00 uur. Onze vrijwilligers verwelkomen je graag in de gezellige Gelagkamer om te genieten van een lekkere kop koffie, thee of limonade. In de Gelagkamer is momenteel een nieuwe expositie te zien met schilderijen van de uit Slagharen afkomstige Roelof Mulder.

Praktische informatie
Deze excursie is zondagmiddag 9 augustus. Na aanmelding ontvang je de exacte starttijd. De wandeling duurt ongeveer 2 uur. Kosten voor deelname bedragen € 5, - voor volwassenen en € 2,50 voor kinderen. Donateurs van Landschap Overijssel nemen gratis deel na aanmelding via www.landschapoverijssel.nl.