Algemene informatie

08 november, 16.11 uur | Door Vechtdal Leeft

Bibliotheek en Alfa-college organiseren diner in het kader van Nederland Leest

HARDENBERG - November staat in het teken van Nederland Leest. Het thema van deze campagne is dit jaar voeding. In samenwerking met het Alfa-college wordt er een Restaurantavond georganiseerd op 28 november in het Sterrenrestaurant van LOC+ Hardenberg.

Studenten van het Alfa-college koken wekelijks op dinsdagavond in het Sterrenrestaurant een heerlijk 4 gangendiner. In het kader van Nederland Leest wordt de wekelijkse dinsdagavond op 28 november omgetoverd tot ‘Restaurantavond Nederland Leest’. Student Lieke is de chef-kok van de avond en heeft een heerlijke keuze gemaakt van recepten uit het boek ‘Je bent wat je leest’. Deze worden door haar en collega studenten gekookt. Vanaf 17.30 uur kan iedereen binnenkomen voor een aperitief, vanaf 18.00 uur start het diner. De prijs voor het diner is € 17,50 p.p. (4 gangen menu - excl. drankjes). Iedereen die mee wil eten kan een plaatsje reserveren via 0523 -282222 of  servicepunt.hard@alfa-college.nl.

De studenten die het Sterrenrestaurant runnen volgen een opleiding tot kok, gastheer/gastvrouw of facilitair leidinggevende. Door het koken en serveren van een diner doen zij mooie praktijkervaring op.

Tijdens Nederland Leest kunnen leden van de Bibliotheek het geschenkboek ‘Je bent wat je eet’ ophalen in hun Bibliotheek. Een heerlijk geschenk, leuk om te lezen, te bewaren en te gebruiken. Het geschenkboek bestaat uit een menu van vijf uiteenlopende gangen: vijf culinaire kopstukken: Rosanne Hertzberger, Charlotte Kleyn, Marion Pauw, Joël Broekaert en Pierre Wind belichten het thema voeding ieder vanuit hun eigen blik.  Zo vormt het boek een verfijnd menu met: fictie, non- fictie, spanning, wetenschap en heerlijke recepten. Tussen de vijf hoofdgangen staan verschillende rubrieken, zoals ‘Uit Oma’s keuken’. Bekende Nederlanders met verschillende culturele achtergronden schrijven hier over een gerecht uit de keuken van hun grootmoeder. Daarnaast zijn er de foodbattles waarin voor- en tegenstanders van een stelling op elkaar reageren.