Algemene informatie

30 maart, 15.03 uur

Bezoekerscentrum Ommen wil ‘hart voor de zorg’ samen met kunstenaars en molens laten draaien

OMMEN - De familie Schipper is woonachtig in Ommen en zij zijn trouwe bezoekers van het Bezoekerscentrum in Ommen. Zij meldden zich zaterdag bij het Bezoekerscentrum Ommen bij de Besthmenermolen. Het Bezoekerscentrum Ommen, dat haar inkomsten moet genereren door met name groepsarrangementen en educatieve activiteiten, is tijdelijk gesloten in verband met het coronavirus, toch was Marjolijn Rhee, initiatiefneemster van het bezoekerscentrum even aanwezig en trof daar de familie Schipper.

Mevrouw Schipper: ‘Wij zouden het mooi vinden als er in onze mooie molens in Ommen een T-shirt met een hart erop komt te hangen. Zo kunnen we nog meer dankbaarheid tonen richting de zorg, in verschillende molens in Nederland wordt het al gedaan. Wij vinden dat erg mooi. Wil jij dit voor ons oppakken?’. Ze vroeg dit aan Marjolein Rhee en dit leek haar meteen een heel goed idee. 

‘Dit is een prachtig initiatief om ook in Ommen op te pakken. We hebben in Ommen vijf prachtige molens. De Besthmenermolen bij het bezoekerscentrum is er één van. Ik ben reuze blij met deze prachtige molens in Ommen. Het zijn unieke, prachtige objecten die Ommen sieren. In het hoogseizoen en in de weekenden komen veel mensen naar het bezoekerscentrum voor een kijkje in en rond de molen', aldus Rhee. 

Oproep
Ben je kunstenaar en wil je dit helpen het initiatief van de familie Schipper te verwezenlijken? Ben jij bereid om een T-shirt van een boodschap te voorzien als een dank gebaar richting de zorg?’ Stuur dan een mail met daarin je naam, telefoonnummer en e-mailadres naar: info@bezoekerscentrumommen.nl. De T-shirts worden na overleg en eventuele goedkeuring door de Stichting Ommer Molens opgehangen aan de wieken van molens. Marjolijn Rhee maakt van elk T-shirt een foto en zal deze met de naam van de kunstenaar afdrukken op kaarten die zij in het Bezoekerscentrum Ommen zal aanbieden. Mevrouw Schipper stelt de T-shirts kosteloos beschikbaar.