Algemene informatie

05 september, 09.09 uur

Bezoek Gilwell Ada’s Hoeve tijdens Open Monumenten Dag

OMMEN - Zaterdag 14 september vinden de Bank Giro Loterij Open Monumentendagen plaats. Dit is Nederlands grootste, gratis toegankelijke, landelijke evenement op gebied van cultuurhistorie. Het thema van dit jaar: ‘Plekken van Plezier’.

Scouting Buitencentrum Gilwell Ada’s Hoeve is één van de locaties in de fietsroute langs monumenten die het Ommens Open Monumentendag comité heeft uitgezet. Maar ook mensen die alleen het terrein willen bezoeken zonder deelname aan de fietstocht zijn van harte welkom.

Op het terrein is een korte wandeling (circa 600 meter/30 minuten) uitgezet via informatiebordjes bij de bezienswaardigheden zoals de receptie en magazijn, de Totempaal, het Jamboreehuis, de Kampvuurkuil. Er is een kleine fototentoonstelling en bezoekers kunnen in gesprek met vrijwilligers die bij Scouting Buitencentrum Ada’s Hoeve actief zijn.

Zaterdag 14 september van 11 en 17 uur: een unieke kans om te zien wat er zich op Ada’s Hoeve - dat normaliter gesloten is voor bezoekers – afspeelt.

Het Scouting kampeerterrein Gilwell Ada’s Hoeve is de bakermat van het toerisme in Ommen. Er wordt als sinds 1923 gekampeerd door scoutinggroepen uit Nederland en het buitenland. Het terrein ligt in een oude bosrijke omgeving van Ommen aan de rivier de Vecht. Jaarlijks kamperen zo’n 6000 scouts en niet scouts op het terrein.

Meer informatie op www.adashoeve.nl en www.openmonumentendag.nl/comite/ommen/