Algemene informatie

11 februari, 09.02 uur

Bevers dames 1 nemen revanche in Groningen

LEMELERVELD - Op een, wat later een prachtige dag bleek te worden, vertrok dames 1 van de Bevers met weemoed, uit het mooie Overijsselse dorp Lemelerveld richting Groningen om de strijd aan te gaan tegen het op “papier” sterkere tweede team van Donitas dat naast het derde team eveneens uitkomt in de tweede divisie.

Het tenenkrommend verslag van de eerste wedstrijd, die verloren werd, werkte inspirerend op de meiden, tot op het bot gemotiveerd verschenen ze in de Donitas-arena voor de revanche.

De eerste set werd bewust cadeau gegeven, in schaaktermen een koningins-offer en de blauw-gele trapte er met boter en suiker in. het werd een 25-13 verlies

In de opvolgende twee sets was de passing beter, stond het blokkerend super en aanvallend waren waren de dames superieur met afwisselend prachtig smashes en oogstrelende mooie tactische balletjes. De dubbelwisselstrategie pakte verbluffende goed uit! Setstanden 17-25 en 22-25.

Het voor 93 procent bestaande hondstrouwe publiek uit Lemelerveld was razend enthousiast en voelde dat er een overwinning in de lucht hing.

En dan de vierde set, Donitas timmerde steeds harder op het goed geposeerde Bevers blok en ballen vielen nog harder op de grond van de tegenstander. Halverwege de vierde set brak Donitas letterlijk, nadat Astrid beter bekend als “the wall” een bal snoeihard afblokte en de buitenspeelster huilend de arena moest verlaten. De Bevers wonnen met 23-25, de mooiste wedstrijd van dit seizoen.

Aanstaande zaterdag spelen de dames om 19.00 thuis tegen Sneek D3.