Algemene informatie

11 oktober, 21.10 uur

Benefietconcert boordevol ‘Passion’

OMMEN - In drie woorden vat de titel dit bericht goed samen. Er wordt een bijzonder Benefietconcert gehouden op zaterdag 25 oktober van 14.00 tot 22.00 uur in ‘De Kern’ in Ommen. Naast een boordevol muziekprogramma kunnen basisschoolkinderen en tieners genieten van activiteiten. Plezier is één van de doelen van het ‘Passion Benefietconcert’. Een ander doel is geld inzamelen voor de realisatie van The Passion in Ommen op 31 maart 2015.

Met The Passion wordt het eeuwenoude bijbelse verhaal van Jezus naar Ommen gehaald en gespeeld door een grote groep vrijwilligers vanuit alle kerken van Ommen. Ook heeft burgmeester Marc Jan Ahne een rol in het theaterstuk. Tot de vrijwilligers behoren zangeres Rosalinda van Dijkhorst, muziekvereniging Soli Deo Gloria, de koren Intermezzo en Good News, een speciaal samengestelde band en meer dan twintig acteurs.

Naast een groot theaterstuk op de Voormars wordt een stille tocht met een levensgroot kruis door de straten van Ommen gehouden. Aanmelden voor de tocht kan via www.passionommen.nl. Er kan een beperkt aantal mensen meelopen.

Het is een prachtig, uniek en ambitieus project voor Ommen. Tegelijkertijd wel haalbaar, mede door de organisatie van het ‘Passion Benefietconcert’. ’s Middags komt professioneel poppenspeler Roelof Speelman de basisschoolkinderen vermaken. De band van de Vakantie Bijbel Club maakt het feest compleet. Daarna kan de overgebleven energie eruit op de grote opblaasbare stormbaan. De oudere jeugd kan ’s avonds de stormbaan trotseren. ’s Avonds is ook de ‘Home Made Passion’-bakwedstrijd, waarbij de hoofdprijs een groepsworkshop ter waarde van 100 euro bij De Leukste Taartenshop Ommen is. Deelname is gratis en opgeven kan via www.passionommen.nl/bakwedstrijd. Daarnaast wordt een The Fashion fotoshoot/modeshow gehouden. Voor de creatievelingen geeft Azat Malik een Graffiti-workshop.

Heb je zin in een dagje uit boordevol muziek, versnaperingen, vermaak en gezelligheid? Je kunt de hele dag in- en uitlopen voor slechts 5 euro en de kinderen voor 2 euro. Daarnaast hopen ze veel giften te mogen ontvangen en veel versnaperingen te verkopen. Ontwikkelingen over het Passion Benefietconcert of over The Passion Ommen vindt je op de www.passionommen.nl en op www.facebook.com/passionommen. Ook zijn er interviews geweest met voorgangers van alle kerken uit Ommen. Hun opinies kun je zien op www.youtube.com/passionommen.