Algemene informatie

30 augustus, 20.08 uur

Beleef autisme in het ABC-circuit

VECHTDAL - Evenmens, informele zorg voor elkaar organiseert vanuit Oase (Ouders Autisme Steunen Elkaar) het Autisme Belevings Circuit. Via tien korte opdrachten brengt het ABC je in de gevoelswereld van autisme.

Het Autisme Belevings Circuit is voor iedereen die autisme wil ervaren en leren kennen. Elke opdracht probeert je mee te nemen in de wereld van autisme met betrekking tot horen, zien, ruiken, voelen en proeven. Naderhand worden de opdrachten besproken en tips gedeeld. Daarnaast geeft een ervaringsdeskundige tips en vertelt over wat ASS voor haar betekent.

Iedereen uit de gemeente Hellendoorn, Raalte, Olst-Wijhe, Ommen, Twenterand, Wierden en Rijssen-Holten is welkom! In het najaar van 2019 worden vier bijeenkomsten georganiseerd: Op 17 september in het Huis voor Cultuur en Bestuur te Nijverdal, op 3 oktober in Kerkelijk centrum de Kern, Bouwstraat 23 in Ommen, op 9 oktober in Kulturhus Trefpunt aan de Dorpsstraat 16 te Heeten en 12 november in Het Ontmoetingscentrum aan de Spoorstraat 7 te Wierden. Iedereen kan zich aanmelden bij Evenmens, informele zorg voor elkaar. Tel: 0548 638830 of mailen naar hspoolder@evenmens.nl.

Inloop vanaf 19.15 uur,
Programma van 19.30 – 22.00 uur
Kosten: €5,- per persoon

Wanneer er 20 deelnemers aangemeld zijn, worden gegevens genoteerd voor een volgende uitnodiging. Per keer worden maximaal twee professionals toegelaten, tenzij er plekken over zijn. Professionals kunnen een offerte aanvragen over de mogelijkheden om als team een ABC te doorlopen. Dit is ook een mooie invulling voor teambuilding of kennisverbreding.

Lotgenotengroepen
Evenmens biedt ook lotgenotengroepen voor ouders van kinderen met autisme, om samen in gesprek te gaan over de thuissituatie en/of over hoe het met je gaat. In een gezellige en ongedwongen sfeer kun je bij ons mensen ontmoeten die jou begrijpen en steunen. Op dit moment hebben wij lotgenotengroepen in Nijverdal, Rijssen, Twenterand, Olst en Wijhe. Kijk voor de data op onze website: www.evenmens.nl.