Algemene informatie

06 januari, 06.01 uur

ALS Dalfsen duikt €. 7.047,10 op

DALFSEN - Op 1 januari was het zo ver, de vijfde editie van de Nieuwjaarsduik Dalfsen: ALS Dalfsen duikt. 's Morgens nog regen en 's middags droog en af en toe de zon.

Een record aantal van zo'n kleine 100 bikkels gingen het koude water van de Vecht in, het water was maar 7.8 graden. Vele toeschouwers zagen hoe deze helden zich warm liepen tijdens de warming-up onder leiding van Ina Linthorst. Onder de deelnemers mevrouw Kinga, met bijna 79 jaar de oudste deelnemer. Rik Bos ging met de jongste deelnemers, zijn zoontje Valentijn van vier, ook de Vecht in.

Onder de deelnemers meerderen die zich origineel verkleed hadden. De prijs voor de meest originele uitdossing ging naar Nathalie Laarman en Denise Schuurman. Zij gingen als siamese tweeling in één XXXX-L t-shirt het water in. Op de voorkant stond: - onze mening over goede voornemens-, op de rug van hun shirt de prachtige tekst "Al die voornemens vallen toch in het water".

Ook dit jaar deed Jan Ardesch weer mee met een team van de Toerclub, zij brachten ruim 700 euro bij elkaar. Ronald Kamphuis liet zich sponsoren en haalde daarmee een fors bedrag op. Hij sponsorde zijn veertien medewerkers die ook doken met 100 euro per persoon.

Meerdere kinderen kwamen met een envelop, al dan niet met tekening. Angelique Bos en Nicole Lindeboom bakten oliebollen en appelbeignets en haalden zo € 345,50 op voor de strijd tegen ALS. Thijs Lohuizen kwam met een envelop van € 115,70. Youlia van Lenthe haalde ruim € 150 op, haar opa heeft ALS. Verder was er nog een meisje dat met cupcakes bakken meer dan € 70 bij elkaar bracht. Diverse volwassenen hadden ook een envelop bij met sponsorgeld, hartverwarmend allemaal.

Tijdens het hele gebeuren werd er gecollecteerd onder het motto: wie niet duikt, dokt! De collecte tijdens de Nieuwjaarsduik bracht het prachtige bedrag van € 545,00 op. Verder kregen we nog een anonieme gift van € 750,00. Het Team Dalfsen is verder alle sponsoren dankbaar die als bedrijf dit evenement steunden.

De teller=staat op €. 7.047,10 dit is ruim € 2.800 meer dan de recordopbrengst van 2018. Voor het Team Dalfsen is deze opbrengst dan ook een geweldige verrassing.