Algemene informatie

10 februari, 12.02 uur

Algemene Waterschapspartij presenteert kandidaten

VECHTDAL - Op 7 februari 2019 is de kandidatenlijst voor de AWP WDODelta door het Waterschap officieel goedgekeurd voor de waterschap verkiezingen van 20 maart 2019.

Binnen de kandidatenlijst van AWP WDODelta is veel deskundigheid en affiniteit met water aanwezig. Ook geeft de spreiding in het waterschap gebied en relatie met de omgeving een goed inzicht in wat er leeft onder inwoners en andere belangen in de regio. Lijsttrekker Arja Doornbos geeft aan: “AWP staat voor evenwichtig waterbeheer, waarbij naast landbouw, natuur en bedrijfsleven, vooral de inwoner beter op de agenda wordt gezet. Geen politieke agenda’s maar deskundigheid en samen met mensen van gemeente partijen de lokale oriëntatie versterken.” AWP bouwt bruggen tussen de verschillende waterbelangen zodat er écht meters gemaakt worden voor klimaat, waterkwaliteit en waterbeheer.

Arja Doornbos brengt negentien jaar ervaring mee als waterschapsbestuurder haar professionele kennis als agrarisch milieukundige en projectleider in ruimtelijke projecten. Bijzonder op de kieslijst van AWP zijn vier vrouwen bij de eerste zes kandidaten. Twee generaties met een moeder en zoon op de lijst die het belang van waterbeheer voor de toekomst onderstrepen. Veel deskundigheid op het vlak van water, landbouw, natuur, gebiedsinrichting en drinkwater-winning, gecombineerd met mensen van lokale partijen die de verbinding met de mensen en het gebied versterken.

De nummer twee op de lijst is Jan van Oorschot (Hoogeveen), die zijn ervaring als juridisch adviseur bij waterschappen meebrengt en al eerder bestuurslid is geweest voor het AWP. Op drie staat Geke Kiers (Uffelte), journalist ruimtelijke plannen, hoogwaterveiligheidsprojecten, klimaat en natuur, met tien jaar ervaring in de gemeenteraad. Rianne Zefat (Zwolle) heeft de hogere landbouwopleiding gedaan en woont dichtbij de Overijsselse Vecht, het gebied van de kievitsbloem. Als imker is zij zich bewust van het belang van biodiversiteit. Jan Vonk (Meppel) heeft zich als raadslid in de jaren 70 sterk gemaakt voor de grachten in Meppel en werkt al bijna twintig jaar samen met waterschap vanuit de lokale politiek. Nummer 6 is Georgine Somer (Giethoorn) is als architect gespecialiseerd in landschapsinrichting en planologie Architect, landschaps inrichting en aardbevingsproblematiek.

Jongste kandidaat Dewi de Ruiter (22) op nummer zeven doet een opleiding land- en watermanagement en is van jongs af aan betrokken bij water via de Zeeverkenners en is bovendien matroos geweest op een Tallschip. Jan Stoefzand (Noordscheschut/Hoogeveen) op acht is jarenlang raadslid en betrokken bij de waterhuishouding Noordscheschut. Op negen staat Ad Verstraaten (Heino) met jarenlange ervaring in de waterzuivering en waterkwaliteit. Op tien staat Jacob de Vegt (Grafhorst), deskundig op het vlak van geohydrologie en voor het drinkwaterbedrijf Vitens beheerder geweest van het grondwatermeetnet met 1500 meetlocaties en projectleider voor oppervlaktewateraanvoerplannen. Op elf staat oceanoloog Frans van Dongen (Diever), in zijn vrije tijd vrijwilliger voor metingengrondwaterstanden TNO. 

Breng uw stem uit op 20 maart 2019, voor goed waterbeheer! Meer lezen over AWP WDODelta?  https://www.algemenewaterschapspartij.nl/waterschappen/drents-overijsselse-delta/

(fotografie: Iente Pool)