Algemene informatie

23 juni, 08.06 uur

Actie ‘ Vreemd & Oud geld’ inzameling tbv oogoperaties in de derde wereld

NIEUWLEUSEN - Lionsclub Ommen-Dalfsen zamelt met Albert Heijn De Groot in Nieuwleusen vreemd- en oud geld in voor oogoperaties in derdewereldlanden. Dit is onderdeel van de landelijke actie ‘Fight for Sight’ die vorig jaar € 711.000 heeft opgebracht. Voor dat bedrag zijn ruim 47.000 oogoperaties mogelijk gemaakt! Ruim 95% van de Nederlanders heeft nog vreemd- of oud geld in de keukenla liggen en weet niet goed wat daarmee te doen. Supermarkten in het Vechtdal en Lionsclubs bieden gezamenlijk de oplossing om iets moois te doen met dat dode geld.

De landelijke Lions organisatie heeft een groot, internationaal netwerk om dat vreemde geld in Euro’s om te kunnen zetten. Het gaat dus ook om buitenlands muntgeld. De opbrengst wordt door de ‘Wilde Ganzen’ met 50% verhoogd. Meer informatie over deze belangrijke en succesvolle actie vindt u op www.vreemdenoudgeld.nl

De verzameldoos staat de komende maanden bij Albert Heijn De Groot in Nieuwleusen. De organisatie is blij met de gulle medewerking van iedereen!