Algemene informatie

27 september, 12.09 uur

Ab Bout exposeert in Gashouder

DEDEMSVAART - Gashouder Podium in Dedemsvaart presenteert vanaf 27 september tot 31 december een serie kunstwerken van de schilder Ab Bout uit Slagharen. De expositie draagt de titel ’De weg van de schildpad’. De kunstenaar gebruikt deze titel als metafoor voor zijn weg als schilder, tevens is het de titel van een schilderij in de tentoonstelling. Er worden olieverven, aquarellen en gemengde technieken getoond.

Het onderwerp dat steeds terugkomt in het werk van Ab Bout is het landschap. Het is voor hem het noteren van zijn ervaring van de ruimte, van het licht, van de atmosfeer en de stilte. Hij wil de gelaagdheid van het landschap, de onderliggende realiteit laten zien, een andere nieuwe interpretatie geven van de werkelijkheid.

Portretten van figuren uit de historie of de mythologie gebruikt hij als zinnebeelden voor het drama van de vergankelijkheid. Het gebruik van deze figuren is voor hem een manier van werken, ook daarmee tracht hij boven de realiteit uit te stijgen en zo zijn kijk op de werkelijkheid te geven. Het werk heeft daardoor bijna een magisch realistisch karakter. Bout zegt: 'Ik schilder niet met de bedoeling te illustreren of commentaar te geven op de betreffende onderwerpen, maar wil tonen wat het onderwerp bij mij oproept. Ik wil laten zien wat me bezighoud en dat kan ik alleen als schilder". De expositie geeft een mooi overzicht van de thema’s waaraan de schilder in de loop der jaren heeft gewerkt.

De Gashouder Podium te Dedemsvaart biedt beeldende kunstenaars uit Noord Oost Overijssel de gelegenheid zich te presenteren. Openingstijden: 27 september tot 31 oktober tijdens de openingstijden van het Museum dinsdag tot en met zondag van 14.00 uur tot 17.00 uur. In de periode van 1 november tot 31 december is de expositie te bezichtigen tijdens de activiteiten in de Gashouder en op afspraak, 0523-613192 of 0523-681928. De Gashouder is te vinden aan de KalkovencomplexOude Zuidwolderstraat 13, 7701 AZ Dedemsvaart.